«Η δουλειά μας είναι να κρατάμε τις ένοπλες δυνάμεις σε τέτοια αξιόμαχη θέση ώστε η χώρα να είναι ασφαλής και οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς» δηλώνει ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Την επόμενη ημέρα βλέπει πλέον ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς χθες επρόκειτο να ορκιστεί ως πρωθυπουργός ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος ως υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «είναι γεγονός ότι η θέση είναι πάρα πολύ σημαντική και συνοδεύεται από ένα τεράστιο βάρος ευθύνης. Το δικό μου καθήκον είναι να ανταπεξέλθω και να βγάλω τη δουλειά σε πέρας. Η δουλειά είναι να συνεργαστώ με το εξαιρετικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως με την ηγεσία, για να κρατάμε τις ένοπλες δυνάμεις σε τέτοια αξιόμαχη θέση ώστε η χώρα να είναι ασφαλής και οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς. Είναι δύσκολοι καιροί, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο».

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ

Παρά τη θέση που πήρε, σε ό,τι αφορά τα τοπικά ζητήματα είπε ότι «ποτέ δεν ξεφεύγεις από τα τοπικά ζητήματα και υπάρχουν πολλά για τα οποία θα εργαστούμε μαζί με τους συναδέλφους μου για να φέρουμε λύσεις. Υπάρχουν και τοπικά ζητήματα με άμεση αναφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα ξέραμε, τα τρέξαμε μέχρι ενός σημείου. Θα δούμε πώς θα τα ξαναπιάσουμε από ‘δω και πέρα, αλλά ασφαλώς το κύριο βάρος της δουλειάς πέφτει στις μεγάλες ανάγκες και το καθήκον που προείπα. Η Ελλάδα θέλει να είναι μια ασφαλής χώρα, επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, αλλά παράλληλα αντιδρά και στις προκλήσεις.

Σήμερα (χθες) θα συναντηθώ για πρώτη φορά, άτυπα, με τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, μετά θα πάμε να ορκιστούμε και στη συνέχεια η παράδοση- παραλαβή του υπουργείου. Και μετά ανεβαίνουμε στο γραφείο και πιάνουμε δουλειά.

Είμαι ικανοποιημένος αλλά δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε στις μεγάλες επιτυχίες, όπως δεν πρέπει να κρεμάμε το κεφάλι στις μεγάλες αποτυχίες. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και να δούμε μπροστά μας το έργο και το καθήκον».

ΤΟ ΗΞΕΡΑ

Για το γεγονός ότι αρχικά είχε ακουστεί να παραλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε ότι «δεν ήταν ακριβώς καραμπόλα της τελευταίας στιγμής. Ήξερα εδώ και κάποιες μέρες ότι προοριζόμουν γι’ αυτό το υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Το είχα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανταλλάξαμε απόψεις και ήξερα ότι πάω προς τα εκεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν κι αυτό μέσα στους υπολογισμούς, αλλά τελικά η πλάστιγγα έκλεισε προς το υπουργείο Άμυνας. Ήταν δική μου επιλογή, μετά από προτροπή του πρωθυπουργού. Περισσότερη ανάλυση δεν χρειάζεται. Η απόφαση ήταν του πρωθυπουργού, τον ευχαριστώ που με εμπιστεύθηκε, είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης αλλά από πίσω υπάρχει και βάρος ετοιμότητας.

Υπάρχει ένταση αυτήν την εποχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ίσως κι αυτό να συνετέλεσε ότι πρέπει να υπάρχει μια ψύχραιμη αποτύπωση των καταστάσεων, ανάλυση των δεδομένων, συνεργασία με τους ειδικούς, νηφάλιες αποφάσεις. Στόχος είναι να αποφορτίζονται οι εντάσεις αλλά με αποφασιστικότητα και χωρίς να εκπέμπονται προς τα έξω μηνύματα υποχώρησης και συμβιβασμών. Η Ελλάδα διατηρεί το αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων παρά τις δυσκολίες και γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί».

Τέλος, είπε ότι θα δει και το θέμα του στρατοπέδου Ασημακοπούλου και το ζήτημα της αξιοποίησής του, από νέα βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *