«Η διοίκηση Τσανάκα ως σύνολο είναι κάτω από τον πήχη και από τις απαιτήσεις της Καβάλας» δηλώνει ο συνεργάτης του Μάκη Παπαδόπουλου Μιχάλης Καπέτης

Η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» με επικεφαλής τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο έχει ανεβάσει στροφές , όπως δηλώνει ο συνεργάτης του κ. Μιχάλης Καπέτης.

Ο κ. Καπέτης  ανέφερε ότι «Πράγματι κλείσαμε ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο και 62 – το μάξιμουμ – για την εκλογική Περιφέρεια της Καβάλας και 11 των Φιλίππων συν τους 23 υποψήφιους που κατεβαίνουν στην Τοπική Κοινότητα της Καβάλας.

Βέβαια έχουμε και άλλες κοινότητες με μικρότερους πληθυσμούς οπότε εκεί επιδιώξαμε να έχουμε ανεξάρτητους συνδυασμούς όπου και συμμετέχουμε. Στηρίζουμε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια. Δεν υπάρχει λόγος σε επίπεδο τοπικής κοινότητας, στους 400-500 ανθρώπους να πηγαίνεις παραταξιακά και να διασπάς την τοπική κοινότητα. Εμείς αυτό δεν το κάνουμε παρά μόνο αν χρειάζεται.

Ωστόσο εκεί που είναι πολιτικό το ζήτημα, στο Δήμο Καβάλας δηλαδή και συνολικά στην πόλη κατεβαίνουμε με πληρέστατους συνδυασμούς.

Κατεβαίνουμε λοιπόν και ζητάμε τη ψήφο του πολίτη. Θα σταθώ όμως στο σημείο ότι πρέπει να πεισθεί ο κόσμος και να έρθει να ψηφίσει στις εκλογές. Υπάρχει θέμα να πεισθούν οι πολίτες ότι αξίζει τον κόπο, τους αφορά, είναι προς το συμφέρον τους να έρθουν και να ψηφίσουν. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα και βεβαίως είναι πολύ σοβαρό.

Εξάλλου πολύς κόσμος πιστεύει ότι πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ένας Δήμος Καβάλας. Εμείς πιστεύουμε ότι πάρα πολλά πράγματα μπορεί να κάνει ένας Δήμος. Ειδικά ένας Δήμος σαν το Δήμο Καβάλας που βρίσκεται σε μια πολύ πλούσια περιοχή και δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο».

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ποιος είναι ο επικεφαλής και ο συνδυασμός αυτού. «Εμείς έχουμε επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο και ο συνδυασμός μας μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να βρει λύσεις.

Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι η Καβάλα εδώ και 10 χρόνια στερείται οράματος και σχεδιασμού. Πάει με τον αυτόματο πιλότο. Δεν είναι μόνο η σημερινή διοίκηση. Και πριν υπήρχε πρόβλημα. Εξάλλου δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του τόπου μας ενώ δεν λύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το 2020 είναι δυνατό να μην έχουν νερό πολίτες στην επαρχία του Δήμου Καβάλας, όπως και δρόμοι βομβαρδισμένοι είναι δυνατόν να κοσμούν μια τουριστική κατά τα άλλα πόλη.

Επίσης πόσο καιρό έχουμε να δούμε σημαντικό έργο μέσα στην Καβάλα; Πόσα χρόνια» αναρωτήθηκε.

ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ

Μάλιστα θύμισε ότι για 5 χρόνια ο Συνδυασμός ήταν παρόν και είχε λόγο ενεργό. «Ο κ. Παπαδόπουλος Μάκης έχει μιλήσει για τα πάντα. Έχουμε μεγάλη αισιοδοξία ότι θα πάμε στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Από εκεί και πέρα το μεγάλο ζήτημα είναι να έχεις έναν σχεδιασμό και να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις. Από εκεί και πέρα ο Δήμος Καβάλας μαζί με τις δημοτικές επιχειρήσεις μπορεί να κινητοποιήσει συντεταγμένα προς εργασία περίπου 500 άτομα. Αυτό δεν βγαίνει στην πόλη αυτή την στιγμή.  Ο Δήμος Καβάλας έχει 70 εκ. ετήσιο προϋπολογισμό.  Αυτό δεν βγαίνει στην πόλη. Μπορεί να κινητοποιήσει όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και όλους τους συλλόγους. Αυτό δεν βγαίνει. Χάσαμε χρόνο, ευκαιρία. Γιατί δεν προσελκύουμε τίποτε; Γιατί δεν υπάρχει όραμα.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του θα πάνε στη διοίκηση, θα ζητήσουν ιεράρχηση των προβλημάτων και θα αναζητήσει λύσεις. Ταυτόχρονα για κάθε έργο θα υπάρχει φάκελος για ωρίμανση. Δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε προκήρυξη για να ετοιμάσουμε φάκελο για έργο. Πρώτα ετοιμάζεις τον φάκελο και μετά αναμένεις την όποια χρηματοδότηση.

Θα αναφέρω για παράδειγμα τα στρατόπεδα. Άντε και μας τα δίδουν Τι θα κάνουμε; Το κάτω νοσοκομείο αν μας το δώσουν τι θα το κάνουμε; Όλη την ώρα γνώμες ακούμε. Έχουμε τόσα εγκαταλελειμμένα κτήρια, όπως τις καπναποθήκες. Ας μας τις δώσουν αύριο. Τι θα τις κάνουμε; Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να προχωρούν έτσι. Πρέπει ο Δήμος Καβάλας να δουλέψει. Μόνο ο Δήμος Καβάλας μπορεί να το κάνει αυτό. Κανένας άλλος φορέας στην πόλη δεν μπορεί να το κάνει. Ο Δήμος Καβάλας  είναι η τοπική κυβέρνηση, έχει εξουσιοδότηση από τους πολίτες να κάνει πρόγραμμα και φυσικά να διεκδικεί. Η διεκδίκηση θέλει μέθοδο. Πρέπει παντού να μπορείς να πηγαίνεις με φάκελο. Να πηγαίνεις με επιχειρήματα. Κανείς δεν σου δίδει τίποτε αν πας μόνο και μόνο για να βγεις φωτογραφίες μαζί του. Αυτό ισχύει χρόνια τώρα, όχι μόνο με τη διοίκηση Τσανάκα.

Μας φταίνε όλοι αλλά κάποιοι τρέχουν περισσότερο από εμάς» τόνισε με νόμηα.

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε θέματα όπως η περιμετρική, η Κεντρική Πλατεία της Καβάλας και άλλα. «Σοβαρά θέματα, τα οποία εμείς διαβουλευόμαστε με τις παρατάξεις εκ των προτέρων. Καταθέτουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  Υπάρχει λόγος ως παράταξη να έχω κάνει προσυννενόηση με τις άλλες παρατάξεις. Ενώπιος ενωπίω στο Δ.Σ. μπροστά στο λαό της Καβάλας ο καθείς οφείλει να πάρει τις ευθύνες του. Όποιος δεν λάβει απόφαση για θετική εξέλιξη όπως για παράδειγμα ένας μόνιμος τρόπος κλεισίματος των λακουβών ας κριθεί από τον ίδιο τον λαό. Εμείς πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στη Διαφάνεια. Μόνο τότε θα λύνονται προβλήματα και αφού έχει προηγηθεί η διαβούλευση. Έτσι θα λύνονται προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επεσήμανε ότι στόχος της παράταξης είναι να ενωθούν δυνάμεις. «Αυτό κάνουμε ήδη μέσα στην παράταξη. Είμαστε άνθρωποι διαφορετικοί, από διαφορετικές προελεύσεις. Πρώτα από όλα θα προσπαθούμε με διαβούλευση να ενώσουμε. Αν δεν το καταφέρουμε δεν χρειάζεται συζήτηση πίσω από το παραβάν. Και βεβαίως θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν μπορούσαμε να έχουμε μια διαρκής συμφωνία με παρατάξεις αλλά μπροστά στον λαό και όχι κρυφά. Μακάρι όλο το Δ.Σ. να συμφωνήσει στις αποφάσεις. Η διαφωνία άραγε πρέπει να υπάρχει για να ικανοποιηθούν κάποιοι; Αυτή την στιγμή διαβούλευση στο Δήμο Καβάλας δεν γίνεται. Εξάλλου ο νόμος είναι εφαρμόσιμος και η αλλαγή είναι προς το καλύτερο. Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ δεν κάνει μια βαθιά τομή στην αυτοδιοίκηση. Φέρει μόνο θετικές επιδιορθώσεις» σημείωσε.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Στο ερώτημα του ρόλου των παρατάξεων απάντησε ότι  «Η αίσθηση η δική μας βάσει διαλόγου με τους πολίτες και με βάση τα ερευνητικά δεδομένα, λένε ότι εμείς είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε και για την πρώτη και δεύτερη Κυριακή. Πετυχαίνουμε τον στόχο να εκλεγούμε στο Δήμο Καβάλας. Είμαστε απολύτως καλά και δουλεύουμε. Βεβαίως εκλογές είναι, πρέπει να δουλέψεις μέχρι τελευταία στιγμή αλλά πάμε γενικά πάρα πολύ καλά και αυτή είναι η αίσθηση που έχει ο κόσμος.

Όσο για τους αναποφάσιστους θα πω ότι πρέπει να επιλέξουν τον Μάκη Παπαδόπουλο επειδή 5 χρόνια απέδειξε ότι θέλει και μπορεί. Υπάρχει μια δημοτική παράταξη που δουλεύει συστηματικά. Είναι δίπλα στον Δημότη και ασχολείται με το κάθε πρόβλημα που έχει ο δημότης, παρουσιάζει ένα προγραμματικό πλαίσιο με 20 στόχους που δίδουν λύσεις στα προβλήματα της Καβάλας. Έχει αποδείξει και ο Μάκης  Παπαδόπουλος και ο συνδυασμός μας ότι αντέχει την πολλή δουλειά.

Οι άλλοι συνδυασμοί φέρουν μια διοίκηση που δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Πάμε στις εκλογές χωρίς απολογισμό, χωρίς κανένα μεγάλο έργο. Τίποτε δεν έχει αρχίσει, τίποτε δεν έχει τελειώσει. Δεν υπάρχουν μελέτες για την επόμενη μέρα. Θα θυμίσω το ΒΑΑ που ποτέ δεν ξεκίνησε. Δουλειά και τρέξιμο θέλει. Το ΒΑΑ το βρήκε η διοίκηση Τσανάκα από την προηγούμενη διοίκηση και δεν κατάφερε να το τρέξει. Άρα αν πρέπει να περιμένουμε να περάσουν 2-3 διοικήσεις για να γίνει έργο…… Η διοίκηση ως σύνολο είναι κάτω από τον πήχη και από τις απαιτήσεις της Καβάλας. Ο κ. Μουριάδης που εκφράζει το συνδυασμό της Ανοικτής Πόλης και είναι αρχηγός σε δύο παρατάξεις, παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις αλλά όχι μια γενική αντίληψη για το τι θα γίνει με το Δήμο Καβάλας. Και δεν μας λέει πως θα ξεπερασθούν οι καθυστερήσεις. Δεν είναι καινούριος, ήταν βασικό στέλεχος στη διοίκηση Σιμιτσή και 5 χρόνια αντιπολίτευση. Δεν βλέπουμε το εφικτό από την πλευρά του ότι θα αλλάξει την Καβάλα. Με μικροπαρεμβάσεις δεν αλλάζει η Καβάλα. Η Καβάλα έχει ανάγκη από τομές αυτή την στιγμή. Και από μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν. Όταν 10 χρόνια δεν έγινε τίποτε σημαντικό. Μιλάμε για έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εκλογικό αγώνα. Εμείς έχουμε παρουσιάσει καλύτερο πρόγραμμα και ο κόσμος  μας έχει εμπιστοσύνη, οπότε όλα θα πάνε καλά» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *