Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας πρόκειται να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της το Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας πρόκειται να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις 7 το απόγευμα. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας  σημειώνοντας ότι θα είναι μία εορταστική εκδήλωση των επιχειρηματιών της Καβάλας.

Όπως τόνισε αρχικά «Δεν θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά το τελετουργικό. Θα λέγαμε ότι είναι μια κλασσική εκδήλωση του Επιμελητηρίου με μια νέα διοίκηση πλέον. Σαφώς και θα δοθεί ο λόγος σε Δημάρχους, σε Περιφερειάρχη και σε 7-8 ανθρώπους που μπορούν να δώσουν και ένα πολιτικό στίγμα για το πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση και την προοπτική ώστε να δούμε πως θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε για το επόμενο χρονικό διάστημα τα δρώμενα της περιοχής μας».

Μια ακόμη ιδιαιτερότητα που αφορά στο Επιμελητήριο Καβάλας είναι η φετινή συμπλήρωση των εκατό ετών από την ίδρυσή του.

«Φέτος εξάλλου θα έχουμε μια διευρυμένη πρόσκληση εν όψει της κοπής της πίτας μια και λόγω της νέας διοίκησης θα έχουμε ένα πιο αυξημένο ενδιαφέρον στην αρχή – ελπίζω και στην συνέχεια – για το πώς βλέπουμε το Επιμελητήριο» σημείωσε.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πρόγραμμα της εκδήλωσης να εμπλουτισθεί και με άλλα γεγονότα.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 100 ΧΡΟΝΩΝ

Το έτος 2008, όταν συμπληρώνονταν τα ενενήντα χρόνια από την ίδρυσή του, το Επιμελητήριο είχε φιλοξενήσει στην πόλη μας τη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Τότε είχε πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση κάτι που θα επαναληφθεί και φέτος, ειδικά από τη στιγμή που συμπληρώνεται ένας αιώνας ζωής του επιχειρηματικού φορέα. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο νέος πρόεδρος κ.  Μάρκος Δέμπας οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται κυρίως για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2018.

Αναφορικά με τα εκατό χρόνια ζωής του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Μάρκος Δέμπας υπενθύμισε πως είναι ένα από τα παλαιότερα της χώρας και πρόθεση της διοικήσεως είναι να αναδειχθεί η επέτειος.

«Θα δούμε τι πρόκειται να γίνει αλλά θέλουμε να αναδείξουμε τα 100 χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Με την ευκαιρία, ο πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για αλλαγή του κλίματος στην οικονομία. Εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του, διευκρινίζοντας πως η αλλαγή δεν έφτασε μέχρι την πραγματική οικονομία και είναι άγνωστο πότε θα καταγραφεί. Προς το παρόν και από την 1η Ιανουαρίου η αγορά επιβαρύνεται με επιπλέον μέτρα. «Το ότι χαμηλώνουν τα σπρεντ θα έλεγε κανείς ότι θα έφερναν αλλαγές στις δανειοδοτήσεις. Αυτό προσδοκούμε. Γιατί και οι ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε να δανείζονται με χαμηλότερα επιτόκια και άρα αυτό το χρήμα να πήγαινε πραγματικά στην ελληνική οικονομία. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι μειώσεις συντάξεων, νέα μέτρα, νέοι φόροι και το ερώτημα είναι πως γίνεται να ευημερούν τα νούμερα και οι άνθρωποι να είμαστε σε χειρότερη θέση δεν το ξέρω. Εμείς θέλουμε να υπάρχει ένα κλίμα ηρεμίας γιατί η οικονομία είναι ηρεμία αλλά θέλουμε την ησυχία στις πράξεις και όχι μόνο στα νούμερα. Εμείς θέλουμε να μειωθούν οι φόροι, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές αλλά και εκεί θα δούμε αύξηση έως και 30% φέτος».

ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

Σε ερώτηση αναφορικά με την εορταστική κίνηση της τοπικής αγοράς, ο Μάρκος Δέμπας απάντησε ότι παρατηρήθηκε κίνηση του κόσμου, ωστόσο μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος μπορεί να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα εκτιμώντας τους τζίρους των καταστημάτων.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου παραδέχθηκε πως υπήρχε τουριστική κίνηση στην Καβάλα κατά την περίοδο των εορτών, κάτι που αποδεικνύει ποσοστό αύξησης επισκεπτών και το χειμώνα. Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο και την παραχώρηση του στο Επιμελητήριο , ο κ. Δέμπας μας απάντησε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. «Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με την Περιφέρεια ΑΜΘ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Το θέμα το έχει αναδείξει ήδη ο ίδιος και το πλειοψηφικό πακέτο το έχει η Περιφέρεια. «Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για να καταλήξουμε κάπου. Είναι μια διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει σε μια λογική βάση» σημείωσε καταληκτικά.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *