«Η Διεύθυνση Υγείας είναι ελεγκτικός μηχανισμός, δεν έχει πρόσβαση σε στοιχεία για κρούσματα και θανάτους», δηλώνει ο Διευθυντής Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος

 

Πολύς θόρυβος για το «Προκόπειο» Γηροκομείο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στο προσωπικό και στους τροφίμους του. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι έκαναν υγειονομικούς ελέγχους και διαπίστωσαν ότι υπήρξε τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «κρούσματα υπάρχουν στο Προκόπειο όπως και σε άλλες δομές, μετά τους ελέγχους που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα να γίνονται. Γίνονται έλεγχοι και βρίσκονται κρούσματα. Είναι καλό να τα εντοπίζουμε. Βρέθηκαν τα περισσότερα το Νοέμβριο που υπήρχε πρόβλημα στην Ελλάδα γενικά. Κάθε δομή και ίδρυμα είναι υπεύθυνοι να ανακοινώνουν κρούσματα και θανάτους. Η Διεύθυνση Υγείας είναι ελεγκτικός μηχανισμός και ο ρόλος της είναι να παρακολουθεί την τήρηση των μέτρων. Γι’ αυτό και κάνουμε συνεχώς ελέγχους στα γηροκομεία τα οποία τηρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα μέτρα. Το ότι ξεσπάνε κρούσματα δυστυχώς συμβαίνει, σε όλες τις χώρες, όχι μόνο σε μας. Το 40% των θανάτων σε άλλες χώρες είναι από τα γηροκομεία όπου έχουμε ευαίσθητους πληθυσμούς. Η Διεύθυνση Υγείας έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, δεν είμαστε ο ΕΟΔΥ ή τα ιδρύματα για να κάνουμε ανακοινώσεις. Ο ρόλος μας είναι να ασκούμε τους ελέγχους και να ζητάμε να τηρούνται οι υγειονομικοί κανονισμοί. Δεν ανακοινώνουμε κρούσματα, δεν έχουμε πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία. Δεν διενεργούμε τα τεστ για να πάρουμε τα αποτελέσματα και να τα ανακοινώνουμε. Αυτή είναι δουλειά που πρέπει να κάνουν άλλοι.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει γενικά στη βόρεια Ελλάδα και σε πολλές δομές. Υπάρχει διασπορά τέτοια που δεν είναι απλοϊκή η εξήγηση. Εμείς ελέγχουμε για την τήρηση των μέτρων, όπως κάνουμε σε όλα τα καταστήματα. Ειδικά στα γηροκομεία οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Ο ρόλος μας είναι να επιτηρούμε ότι εφαρμόζονται τα μέτρα. Από ‘κει και μετά υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast