Η διαδικασία επικαιροποίησης του μητρώου καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ συνεχίζεται

Η διαδικασία επικαιροποίησης του μητρώου καταναλωτών  της ΔΕΥΑΚ συνεχίζεται. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε πως η εγγύηση παραμένει στα 100 ευρώ.

 Ο κ. Χρόνης ανέφερε ότι «Από την στιγμή που σταμάτησε εκείνη η διαδικασία με βάση την απόφαση που εμείς πήραμε για τα 30 ευρώ ως εγγύηση από  τα 100 ευρώ έχει σταματήσει και η προθεσμία και δεν ισχύει το χρονικό όριο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

 Συνεχίζεται βέβαια πάντοτε η επικαιροποίηση αλλά περιμένουμε την απόφαση από την Αποκεντρωμένη για την προσφυγή που είχα κάνει εγώ προσωπικά. Θέλουμε να ξαναπάει στα 30 ευρώ και μετά θα συνεχίσουμε. Θα υπάρξει σίγουρα νέα ανακοίνωση και θα ενημερώσουμε το κοινό».

 Στο ερώτημα τι γίνεται τώρα απάντησε ότι αυτή την στιγμή ισχύουν τα 100 ευρώ από την στιγμή που ακυρώθηκε η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

«Το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ έτσι και αλλιώς ενημερώνει τον κόσμο και ζητά να αναμένουν ώστε να μην δώσουν τώρα τα 100 ευρώ έτσι ώστε να δούμε πως θα εξελιχθεί η ένταση μας.

 Θέλουμε να πάμε και πάλι στα 30 ευρώ. Απλά υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται να αλλάξουν τα στοιχεία τους και δίδουν αναγκαστικά τα 100 ευρώ. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν διακανονισμό αλλά επειδή το υδρόμετρο δεν είναι στο όνομα τους αναγκάζονται να κάνουν όλη την διαδικασία για να το πάρουν επάνω τους. Οπότε πάνε στα 100 ευρώ επειδή δεν μπορούν να περιμένουν.

 Το ίδιο γίνεται και όταν υπάρχει αγοροπωλησία. Όταν υπάρχει ενοικιαστής που πρέπει να βάλει το όνομα του, αναγκαστικά θα αλλάξει τα στοιχεία δίδοντας όμως τα 100 ευρώ. Αλλά το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ ενημερώνει τον κόσμο να αναμένει την απόφαση για να πάει πια στα 30 ευρώ το κόστος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Και πρόσθεσε πως «Τώρα το νέο νομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση λέει ότι κάποιες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ δεν θα χρειάζεται να περνούν από την Αποκεντρωμένη. Μια από αυτές τις αποφάσεις θα είναι και αυτή και εμείς θα ξαναπάρουμε μια νέα απόφαση ως Δ.Σ. και θα πάμε μέχρι την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας, ούτε καν να περάσουμε από το Δ.Σ.».

 Σε ερώτηση αν έχει ρυθμισθεί η οφειλή του Νοσοκομείου προς την ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με το διοικητή του ιδρύματος ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα μπουν 230 χιλιάδες ευρώ!

«Το έχει οργανώσει, πήραν αποφάσεις, ήρθε το ΦΕΚ και ενώ μας έβαλαν 33 χιλιάδες αναμένουμε και τις 230.000 ευρώ. Αναμένουμε ραντεβού και με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας  (ΟΛΚ) μια και εκεί το ποσό πλησιάζει τις 300 χιλιάδες ευρώ και θα δούμε τι θα κάνουμε.  Εκεί βέβαια υπάρχει μια δικαστική εκκρεμότητα, αλλά ο ΟΛΚ δηλώνει πρόθυμος να κλείσει και αυτή τη διαμάχη. Οπότε και αυτό θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά θα δούμε έως και 500 χιλιάδες ευρώ μέσα στον μήνα στα ταμεία της ΔΕΥΑΚ.

 Δεν ξέρω τι μπορεί να μπει άμεσα από όλους. Ο ΟΛΚ μας έβαλε 20 χιλιάδες, τον τρέχοντα λογαριασμό δηλαδή ρύθμισε  αλλά αναμένουμε. Μεγάλη οφειλή έχουμε και από την ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ, η οποία μας οφείλει γύρω στις 75 χιλιάδες ευρώ αλλά εκεί δεν έχουμε κάτι καινούριο».

Ο ίδιος ανακοίνωσε και επέμβαση στην περιοχή της Δεξαμενής. «Θα κάνουμε μάλλον διακοπή για να αλλάξουμε βάνες αλλά θα παλέψουμε για να ρυθμίσουμε το όλο πρόβλημα. Θα λυθεί το θέμα μέσα στην εβδομάδα» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *