Η Δημωφέλεια αποδέσμευσε έναν τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για να μπορέσει ο Οργανισμός να καλύψει τις δαπάνες μισθοδοσίας

Η Δημωφέλεια αποδέσμευσε έναν τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για να μπορέσει ο Οργανισμός να καλύψει τις δαπάνες μισθοδοσίας. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ιωσηφίδου έκανε σχετικές δηλώσεις, σημειώνοντας πως «έχουμε καταρχήν θετικές εξελίξεις. Έχω αναφέρει στη συνέντευξη τύπου ότι θα εξαντλήσω τις προσπάθειές μου να εξοφληθεί η αποζημίωση από την Τράπεζα της Ελλάδος παρόλους τους περιοριστικούς όρους που υπάρχουν και τις διάφορες δεσμεύσεις. Είχαμε την Πέμπτη καταρχήν μια θετική εξέλιξη με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία μας ζήτησε να της δώσουμε έναν αριθμό λογαριασμού της Δημωφέλεια και επίσης να της δώσουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Πράγματα στα οποία ανταποκριθήκαμε. Βέβαια μέχρι να κατατεθεί το ποσό στο λογαριασμό της Δημωφέλεια κρατώ και εγώ κάποιες επιφυλάξεις γιατί μιλάμε για ένα ποσό 1,5 εκ ευρώ».

ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ.

Πρόσθεσε πως «παρόλα αυτά όμως επειδή είχαμε μια θετική εξέλιξη, με πρωτοβουλία της Δημωφέλεια και δική μου συγκάλεσα έκτακτο Δ.Σ. την Πέμπτη έτσι ώστε να αποδεσμεύσω τουλάχιστον ένα λογαριασμό σε μια συγκεκριμένη ιδιωτική τράπεζα που διατηρεί διάφορους λογαριασμούς ο ΟΛΚ, κι έτσι αποδεσμεύσαμε ένα λογαριασμό που αφορά τη μισθοδοσία. Καταρχήν δεν είχα καμία υποχρέωση να το κάνω. Κατά δεύτερον προσπαθούμε όσο μπορούμε και είναι στην αρμοδιότητά μας να προστατεύσουμε γενικά τους μισθούς υπαλλήλων, όπως πχ στο Μαρινόπουλο είδατε τι αγώνα κάναμε. Βεβαίως όμως τις υποχρεώσεις αυτές θα έπρεπε ο ίδιος ο ΟΛΚ να τις έχει προβλέψει και να έχει πραγματικά προστατεύσει τους μισθούς των εργαζομένων, καθώς δημοσιοποιούσα και τους το είχα πει ότι θα προβώ σε δεσμεύσεις λογαριασμών. Προφανώς δεν το πίστευαν, δεν πίστευαν ότι θα το έκανα πράξη. Πρόβλημά τους. Εν πάση περιπτώσει οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα, μακάρι να μπορούσα να το είχα κάνει πριν, ήταν αδύνατο να γίνει σε προγενέστερο χρονικό διάστημα και επαληθεύτηκα, διότι οι επιφυλάξεις μου για τις καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος επαληθεύτηκαν πραγματικά με το έγγραφο που λάβαμε στα χέρια μας που αναφέρει για άυλους τίτλους και γενικά ξεκινήσαμε έναν αγώνα προκειμένου όχι να λάβει άυλους τίτλους η Δημωφέλεια. Η Δημωφέλεια δεν μπορεί να λάβει άυλους τίτλους στα χέρια της, παρά την εξόφληση της αποζημίωσης. Εφόσον φαίνεται μια θετική εικόνα προς αυτήν την κατεύθυνση αποδεσμεύσαμε κι εμείς λοιπόν το συγκεκριμένο λογαριασμό. Όταν θα μεταφερθούν τα χρήματα και θα γίνει πράξη αυτή η υπόσχεση από την Τράπεζα της Ελλάδος, τότε φυσικά άμεσα θα αποδεσμευτούν κι όλοι οι λογαριασμοί» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση