Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων νικήτρια στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας με μεγάλη συμμετοχή μελλών καθώς περιλαμβάνονται σε αυτό οι νομοί Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος ανέφερε πως η ΝΔ απέσπασε 4 έδρες κάτι που την κατατάσσει πρώτη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «το ποσοστό στην Καβάλα ήταν 51,35%, στις Σέρρες ήταν 61,41%. Από τα 539 έγκυρα ψηφοδέλτια του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας, τα 331 πήρε ο συνδυασμός Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων. Έχουμε πάρει 4 έδρες στο 7μελές συμβούλιο και συνεχίζουμε. Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε από το 2004 μέχρι σήμερα. Ανελλιπώς είμαστε η πρώτη δύναμη. Και βεβαίως και σε πανελλήνια εκπροσώπηση έχουμε ξεπεράσει το 40%, από το34-35% που είχαμε την προηγούμενη φορά.

Τώρα θα ψηφίσουν για πρόεδρο τα 7 μέλη, τα οποία είναι 4 της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων, 1 ενός ανεξαρτήτου συνδυασμού που απαρτίζεται κυρίως από λογιστές, 1 της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και 1 του ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη κατανομή. Αυτό είναι το 7μελές συμβούλιο και για τους 3 νομούς της περιφέρειας, Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Από τα 4 δικά μας μέλη, τα τρία είναι από τις Σέρρες και ένα από την Καβάλα, που είναι η Μαρία Δαλκίτση. Και λογικά η προεδρία θα πάει στις Σέρρες. Υπάρχει, όμως, ένα ενδεχόμενο κι έχουμε κάνει μια συζήτηση, τον τελευταίο χρόνο να πάρει την προεδρία η Καβάλα».

ΠΕΡΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Για την κα Χριστίνα Ταβουλτσίδου στη θέση της Γενική Γραμματέα του δήμου Καβάλας είπε ότι «οι πληροφορίες λένε ότι το ΦΕΚ θα έρθει ή αυτόν το μήνα ή στις αρχές του Ιανουαρίου». Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν με την υπογραφή της είπε ότι «δεν έχω υπ’ όψιν μου κανένα έγγραφο με τη δική της υπογραφή. Αν έχει γίνει, νομίζω ότι δεν έπρεπε αλλά δεν έχω δει κανένα τέτοιο έγγραφο.

Η απόφαση δημάρχου ότι θα είναι γραμματέας νομίζω ότι έχει μια ισχύ. Το αν για όλα τα άλλα, μισθολογικά, είναι από την ημερομηνία που θα αναγραφεί στο ΦΕΚ, είναι ένα άλλο θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *