«Η δημοκρατία έχει και τον αντίλογο και απαντάμε στον αντίλογο με επιχειρήματα» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης

Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης από τις παραχωρήσεις εκτάσεων της χερσαίας ζώνης Λιμανιού Καβάλας από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μουριάδης σημείωσε πως «καταρχήν δεν καταλαβαίνω γιατί ξέσπασε αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ εμού και της διοίκησης του δήμου. Είμαι ένας δημοτικός σύμβουλος, είμαι πολίτης αυτής της πόλης, είμαι ένας νοήμων άνθρωπος ο οποίος έκανα κάποιες ερωτήσεις. Δεν κατάλαβα όλη αυτήν την επίθεση στο πρόσωπό μου. Τέλος πάντων δεν με πειράζει, αλλά να ξέρουν όμως ότι η δημοκρατία έχει και τον αντίλογο και απαντάμε στον αντίλογο με επιχειρήματα κι όχι με εξυπνακίστικες ατάκες. Η ένστασή μου λοιπόν για όλο αυτό που έγινε με τον κ. Κουρουμπλή είναι για τις λεγόμενες παραχωρήσεις. Αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχει παραχωρηθεί κάτι, είναι προθέσεις πρώτον. Διότι μας παραχωρούν το Πάρκο. Χαίρω πολύ. το Πάρκο εδώ και 18 χρόνια μην πω ήδη το χρησιμοποιεί ο δήμος. Επί Στάθη Εριφυλλίδη είχε παραχωρηθεί το κομμάτι αυτό, οι συντηρήσεις όλες, η αστική ευθύνη, τα πάντα είναι στο δήμο και όχι στον ΟΛΚ. Έρχονται λοιπόν και μας ξαναδίνουν αυτό το κομμάτι. Ωραία. Και έχω την εντύπωση ότι ούτε καν το Λούνα Παρκ. Δηλαδή από το Λούνα Παρκ και πάνω γίνεται η παραχώρηση».

ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Μουριάδης σημείωσε πως «επίσης έρχονται και λένε ότι σας παραχωρούμε τα 1.300 τετραγωνικά μέτρα αποθήκης που δεν είναι όμως όλη η αποθήκη που βλέπουμε κάτω, διότι το μπροστά μέρος που έχει και πιο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή οικονομικά, το κρατάει το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΛΚ καθώς και το Λιμεναρχείο για να γίνει ξενοδοχείο και να το εκμεταλλευτεί ο ΟΛΚ. Εμείς λοιπόν θα πάρουμε, γιατί ακόμα πρέπει να συναινέσει και το υπουργείο Οικονομικών, διότι εκεί ανήκει. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει συναινέσει ακόμα. και θα πάρουμε λοιπόν αυτές τις αποθήκες τις οποίες θα πρέπει μετά για να μπορεί κάποιος να τις χρησιμοποιήσει, να πέσουν αρκετά χρήματα. Είναι ένα αχανές πράγμα, πολύ ψηλό, το οποίο για να γίνει οτιδήποτε θέλει ειδικές διαμορφώσεις, θέλει μελέτες σοβαρές και όχι της πλάκας».

ΚΑΡΝΑΓΙΟ

Πρόσθεσε δε πως «όσον αφορά το Καρνάγιο, εκεί παραχωρούν ένα κομμάτι, υπάρχει ο παλιός αιγιαλός, υπάρχει ο νέος αιγιαλός και το ενδιάμεσο κομμάτι ανήκει κι αυτό στο υπουργείο Οικονομικών, στα Δημόσια Κτήματα και κατ΄ επέκταση στο υπουργείο Οικονομικών. Άρα για οτιδήποτε γίνει εκεί πρέπει να ξεπεραστούν όλες αυτές οι διαδικασίες. Δεν βλέπω να μας έχουν παραχωρήσει την Ιχθυόσκαλα, δεν βλέπω ούτε καν το κομμάτι που είναι ο Μύλος Μώλου, ούτε αυτό έχει παραχωρηθεί στο δήμο. Ακούω διάφορα, ότι ένα πάγιο αίτημα των Καβαλιωτών το θαλάσσιο μέτωπο έχει ικανοποιηθεί. Δηλαδή ο καημός των Καβαλιωτών τόσα χρόνια ήταν οι αποθήκες; Να μην τρελαθούμε. Καταλαβαίνω και πρέπει να συζητάει ο δήμος, πρέπει να διεκδικεί τον επαναπροσδιορισμό της χερσαίας ζώνης. Δεν μπορεί όλο αυτό το κομμάτι να το διαχειρίζεται ο ΟΛΚ. Ο κ. Ηλιάδης είναι ένας πολύ καλός πρόεδρος, σοβαρός, δεν έχω τίποτα με τον κ. Ηλιάδη, ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του και πολύ καλά την κάνει, ο δήμος όμως πρέπει να διεκδικεί αυτά που πρέπει. Διότι είμαστε μια παραθαλάσσια πόλη, αυτό που προσφέρουμε αυτή τη στιγμή στους τουρίστες είναι η παραλία μας, είναι η Παναγία και γενικά τα αξιοθέατα που υπάρχουν. Ακόμα και στην Παναγία υπάρχουν κομμάτια μπροστά στο Φάρο που ανήκουν στον ΟΛΚ. Η ανάπλαση που έγινε κάτω από το παράλληλο τείχος ανήκει στον ΟΛΚ, δεν βλέπω καν να παραχωρούνται στο δήμο και μένουν στη διαχείριση του ΟΛΚ. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου, δεν θέλω να το βλέπω με μεμψιμοιρία, αλλά από την άλλη δεν θέλω να με θεωρούν ότι φέρνοντάς μου αυτές τις παραχωρήσεις ότι μπορούν να μου πουν ότι έχουν ικανοποιήσει το πάγιο αίτημά μου ως Καβαλιώτη. Η έξοδος της πόλης είναι η θάλασσα και ο δήμος πρέπει να έχει λόγο και στις αναπλάσεις και στην αισθητική της περιοχής και στα πάντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση