«Η ΔΕΥΑΚ παλεύει για τη βλάβη στο βιολογικό» δηλώνει η Δήμαρχος Καβάλας

Από την περασμένη εβδομάδα επικρατεί μία δυσοσμία στην περιοχή της Άσπρης Άμμου που έφτασε μέχρι και την πόλη της Καβάλας  κάτι που οφείλεται στον Βιολογικό Καθαρισμό της Καβάλας. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (χθες) άρχισαν να καταγράφονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι διαμαρτυρίες των πολιτών για τις ενοχλητικές μυρωδιές στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού της Άσπρης Άμμου.

Οι διαμαρτυρίες προέρχονταν από μόνιμους κατοίκους της Άσπρης Άμμου, από επαγγελματίες της ίδιας περιοχής, από οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων, κατοίκους και επαγγελματίες του Περιγιαλίου.

Η διαδικασία έγινε και έχουμε απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ η οποία πάρθηκε πριν από 2 μήνες περίπου. Έφυγε η απόφαση στην Αποκεντρωμένη αλλά ακόμη δεν πήραμε το ΟΚ για να μπορέσουμε να αγοράσουμε αυτά που χρειάζονται και να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εμείς ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε» .

Να σημειώσουμε ότι μετά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, μίλησε η Δήμαρχος. Η κ. Τσανάκα παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα της δυσάρεστης οσμής οφείλεται στη λειτουργία του βιολογικού. Όπως είπε υπάρχουν φερτές ύλες που κατά την πληροφόρηση της εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Η κ. Τσανάκα είπε ότι  «Υπάρχει πρόβλημα από την περασμένη Παρασκευή. Το αντιμετωπίζουν στο Βιολογικό όπως μπορούν». Αμέσως μετά επιβεβαίωσε ότι ενώ αποφασίστηκε να αγοραστούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά, η απόφαση δεν εγκρίνεται υπηρεσιακά. «Στην Αποκεντρωμένη δεν μας λένε ούτε ναι, ούτε όχι. Αν μας πουν όχι, τότε θα επιλέξουμε έναν άλλο τρόπο να προμηθευτούμε τα υλικά» είπε η Δήμαρχος. Πρόκειται για απόφαση που έλαβε η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, από τις πρώτες υπό τον πρόεδρο Μπάμπη Κουφατζή. Επειδή αυτή είχε τα χαρακτηριστικά της απευθείας ανάθεσης, δεν εγκρίθηκε αρμοδίως. Η ΔΕΥΑΚ προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη και περιμένει την απόφαση αυτής.

«Είμαστε κολλημένοι και περιμένουμε την απόφαση από την Αποκεντρωμένη.  Εμείς πιέζουμε με κάθε τρόπο και ψάχνουμε να βρούμε κάποιο άλλο τρόπο μέχρι να μας δοθεί η επίσημη απάντηση. Εγώ είμαι σε επαφή με το διευθυντή της ΔΕΥΑΚ για να λυθεί το πρόβλημα έστω και προσωρινά μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση από την Αποκεντρωμένη» τόνισε.

ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Το πρακτικό της ομόφωνης απόφασης της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ (ημερομηνία 19-4-2018) αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Με την 39/18 απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο του θέματος και αποφασίστηκε η εκτέλεση του έργου με τη διαδικασία με διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη προκήρυξη διαγωνισμού λόγω του κατεπείγοντος του έργου. Σε εκτέλεση αυτής της απόφασης, στάλθηκαν προσκλήσεις για υποβολή προσφοράς για τα αντικείμενα: Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο (2) νέων ροτόρων στη δεξαμενή αερισμού με εκτιμώμενη δαπάνη 130,000.00 €. Προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών ανακυκλοφορίας και περίσσειας ιλύος στις δεξαμενές δευτεροβάθμιας καθίζησης Νο1 και Νο 2 με εκτιμώμενη δαπάνη 40,000.00€. Επισκευή, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο (2) ροτόρων στη δεξαμενή αερισμού με εκτιμώμενη δαπάνη 60,000. 00 €».

Ο ΔΡΟΜΟΣ

Στο ερώτημα πολιτών να γίνει ο δρόμος εμπρός τα νεκροταφεία απάντησε ότι «Μακάρι να είχα και άλλα χρήματα. Έργα ασφαλτόστρωσης θα γίνουν πολλά. Θα προσθέσουμε και αυτό το κομμάτι για να το βάλλουμε το συντομότερο δυνατό στο έργο μας. Επίσης υπάρχουν πολλά προβλήματα, το ξέρω. Αλλά 250 άτομα από Το π΄ρογραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας  μας λείπουν σε σχέση με πέρσι και όμως η δουλειά και στο πράσινο και στον ηλεκτροφωτισμό έγιναν κανονικά.

Εν όψει των μονίμων πινάκων του ΑΣΕΠ συνεχώς κόσμος που ήρθε σε εμάς για τις μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα, παραιτείται επειδή του προκύπτουν άλλες δουλειές και φοβάται ότι αν με την εκκαθάριση των πινάκων δεν είναι μέσα τότε θα χάσει και την όποια άλλη θέση θα καταλάβει!

Γενικά παλεύουμε όσο μπορούμε».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *