Η δήμαρχος Καβάλας ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων με αντικείμενο τους νέους σταθμούς διοδίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενημέρωσε χθες η δήμαρχος κ. Τσανάκα αναφορικά με τη συνάντηση δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο την Τετάρτη για το θέμα των νέων σταθμών διοδίων. Η κ. Τσανάκα σχολίασε πως δεν υπήρξε πολύ μεγάλη εκπροσώπηση δημάρχων λόγω του ότι δεν είχαν και τον απαραίτητο χρόνο να τους ενημερώσουν, πλην όμως πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις. Όπως δήλωσε, οι πρόεδροι των 4 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) πρέπει να σπεύσουν να ενημερωθούν από τον υπουργό κ. Σπίρτζη από τον οποίο θα ζητήσουν συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης αποφάσισαν να ζητήσουν  την άμεση λειτουργία των αναλογικών διοδίων, που θεωρούνται τα πιο δίκαια διόδια και εφόσον αναμένεται να εγκατασταθούν το 2018,  αυτό, σύμφωνα  με την ίδια, πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Ακολούθως ζητούν να επαναδιαπραγματευθεί ο κ. Σπίρτζης την συμφωνία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και της σχετικής σύμβασης και ζητούν να υπάρξει μείωση της τιμής των διοδίων. Τέλος, ζητούν την προσφυγή σε νομική οδό &  να ξανασυναντηθούν όλοι οι δήμαρχοι μέσω των ΠΕΔ σε κοινή συνάντηση σε διάστημα 15 ημερών για να εξετάσουν τις νεότερες εξελίξεις και να αποφασίσουν από κοινού τι θα κάνουν, αφού πρώτα υπάρξει ενημέρωση από τον κ. Σπίρτζη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση Περιφερειαρχών Μακεδονίας Θράκης για το θέμα των διοδίων όπου θα προσκληθεί ο υπουργός κ. Σπίρτζης και όπως είπε η κ. Τσανάκα μπορούν να παραβρεθούν και δήμαρχοι. Τέλος, η κ. Τσανάκα ανέφερε ότι της τηλεφώνησε ο κ. Σπίρτζης και παραπονέθηκε για το θόρυβο που πήρε η υπόθεση, αφού προτίθεται να εφαρμόσει τα αναλογικά διόδια και την παρέπεμψε στο ΤΑΙΠΕΔ. Από την άλλη το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά την παρέπεμψε στον υπουργό σχολιάζοντας ότι ο ένας μας στέλνει στον άλλο. Μάλιστα η δήμαρχος αμφιβάλει αν οι βουλευτές και οι Αντιπεριφερειάρχες γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα διόδια, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δήμοι θέλουν αναλογικά κι όχι μετωπικά διόδια και στην περίπτωση της Καβάλας να γίνει χωροθέτηση του νέου σταθμού διοδίων.

ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΙΝΑΛΕ κ. Μάνος Κουτράκης ενημέρωσε το Σώμα ότι πρόθεσή τους είναι να εντάξουν το παραποτάμιο δάσος του Νέστου που είναι της τάξεως των 6.500 στρεμμάτων στην Ουνέσκο, με στόχο να προβάλουν αυτήν την περιοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα στις 23 Ιουνίου θα γίνει μια συνάντηση φορέων για να γίνει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα την καταθέσουν στις 19 Οκτωβρίου στην Ουνέσκο ευελπιστώντας να έχουν μια θετική ανταπόκριση στο αίτημά τους. άλλωστε το παραποτάμιο δάσος Νέστου έχει μια από τις πιο πλούσιες πανίδες στον κόσμο και αυτό που ζητάει η Ουνέσκο είναι να εμπλέκεται αυτό σε κοινωνικές δραστηριότητες των δήμων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γραμμένος αναφέρθηκε στην επιστολή του πρώην δημάρχου κ. Σιμιτσή οι συνεδριάσεις να γίνονται κάθε Δευτέρα, τονίζοντας ότι προέκυψαν κάποιες αργίες και δεν έγινε αυτό και πως ούτως ή άλλως το Σώμα συνεδριάζει δυο φορές το μήνα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει χρόνος για την καταγραφή των πρακτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση