Η δήμαρχος Καβάλας  Δήμητρα Τσανάκα παρακολουθεί στενά το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα παρακολουθεί στενά το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ μετά και τα πρόσφατα γεγονότα.  Η κ. Τσανάκα ήταν επικριτική στις δηλώσεις της τονίζοντας ότι   «Θεωρώ ότι η κίνηση που έγινε με την σύλληψη των τριών δημοτικών συμβούλων και τους ενός προέδρου της κοινότητας, ήταν μια άτσαλη, ερασιτεχνική και αψυχολόγητη κίνηση η οποία δεν έχει καλά αποτελέσματα. Δεν είναι καλό πράγμα αυτό που έγινε και ας το ζυγίσουν και ας το εκτιμήσουν αυτοί που εκτιμούν και ζυγίζουν κάθε κίνηση που αφορά την κοινωνία του Δήμου Καβάλας.

Όπως είπα έβαλαν απέναντι τους και το δημοτικό συμβούλιο αλλά και την ίδια την κοινωνία. Όταν βλέπαμε στο διαδίκτυο εκείνες τις στιγμές όπου σερνόταν ένας απεργός πείνας, ο Θέμης Καλπακίδης δεν είμαστε εμείς συνηθισμένοι ως κοινωνία σε τέτοιου είδους θεάματα και αυτό όλο ήταν σοκαριστικό και αποκρουστικό. Θεωρώ βέβαια ότι οι ευθύνες ανήκουν πέρα από την Αστυνομία. Αυτοί που έδωσαν διαταγή και έδωσαν παραγγελία να συλληφθούν δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς να κάνουν τίποτε κατ ουσίαν είναι οι υπεύθυνοι.

Κάποιοι άνθρωποι, χωρίς να έχουν τίποτε, χωρίς να έχουν ένα φτυάρι, ένα κασμά, κάτι στα χέρια τους τέλος πάντων και αυτό το πράγμα να θεωρήθηκε ότι μπαίνουν στα χωράφια ενός εργοταξίου, εγώ το θεωρώ εξωπραγματικό.

Από εκεί και έπειτα δεν έχουμε κανένα νέο».

ΔΙΟΔΙΑ

Αναφορικά με τα διόδια αναφέρθηκε σε μια πρώτη ενημέρωση που έλαβε. Όπως ανέφερε  «σε ό,τι αφορά την προσφυγή μας στο ΣΤΕ,  τα ασφαλιστικά μας μέτρα είναι αυτά που απορρίφθηκαν ενώ εκκρεμεί και αίτηση ακύρωσης. Δεν ήταν καλή αυτή η εξέλιξη».

Αναφορικά με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου δήλωσε ότι  «Μας παίζουν παιχνίδια ενώ το χειρότερο σενάριο για εμένα είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί. Αναμένουμε κεντρικές δηλώσεις. Βουλευτικές, Περιφερειακές εκλογές,  Ευρωκοινοβουλίου, όλες να γίνουν μαζί. Καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει.

Στην δημοτική  ομάδα μας τώρα δεν έχω αρχίσει να κάνω συζητήσεις. Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να παραμείνει έτσι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές. Έχω ζήσει την εποχή Εριφυλλίδη και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει μη συνοχή. Αν είναι δυνατόν να συμφωνείς με όλους τους 24 δημοτικούς συμβούλους; Για να είμαι ειλικρινής τα γκέμια πρέπει να τα κρατάει κάποιος αλλά εγώ τα έχω λίγο χαλαρά μια και πρέπει να λέει κανείς την άποψη του. Απλώς προσπαθούμε τις αντιρρήσεις μας να τις έχουμε μέσα στην ομάδα. Η ομάδα δεν γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Γίνεται για να συζητήσουμε και να πούμε τις απόψεις μας».

Μάλιστα εκτίμησε σε ό,τι αφορά τα διόδια ότι  «συνήθως το ΣΤΕ αργεί και ίσως να έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο αν είναι θετικό αυτό θα είναι καλό. Άλλωστε και το ΤΕΕ είπε την άποψη του και είμαστε σίγουροι ότι έγινε καταπάτηση γης εκεί όπου η Εγνατία θέλει να κατασκευάσει τα διόδια. Δεν ξέρω βέβαια, είναι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις με το κράτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *