Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας θα αποφασίσει για τις συμβάσεις με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας θα αποφασίσει για τις συμβάσεις με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, όπως το επιβεβαίωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή. Σύμφωνα με την ίδια, οι ασφαλισμένοι των Σωμάτων Ασφαλείας δεν ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου πρέπει να προσεχθεί η υπόθεση για να διασφαλιστεί η πληρωμή των συνταγών.

Στις δηλώσεις της η κ. Ρακιντζή τόνισε πως «τα Σώματα Ασφαλείας μέχρι και σήμερα δεν ανήκουν στον ασφαλιστικό φορέα του ΕΟΠΥΥ. Αυτοί λοιπόν οι ασφαλισμένοι όλοι γενικώς που δεν ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ έχουν μια ιδιαιτερότητα στις συμβάσεις και φυσικά αυτό που πρέπει να προσέξουν οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι είναι το πώς θα διαχειριστούν τις καθυστερήσεις πληρωμών, όπως επίσης τις περικοπές, τον έλεγχο συνταγών, τις θεωρήσεις. Είναι ένα σύστημα που δεν ανήκει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ανήκει στο παλιό σύστημα προ 15ετίας που υπήρχε όλη αυτή η γραφειοκρατία και φυσικά τα λάθη τα πληρώνανε οι φαρμακοποιοί συν την καθυστέρηση πληρωμών. Σε αυτόν τον παρονομαστή πριν 4 χρόνια, όταν με είχαν ενοχλήσει ως πρόεδρο πάλι για να υπογράψουμε τη σύμβαση, το θέσαμε στο Δ.Σ. και στη Γενική Συνέλευση, υπήρχε μια μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών γιατί εμείς πληρωνόμαστε από την Ξάνθη, από το Στρατιωτικό Παράρτημα Οικονομικών της Ξάνθης και τότε λοιπόν απερρίφθη από τη Γενική Συνέλευση λόγω καθυστέρησης πληρωμών. Από τότε δεν ξανασχοληθήκαμε. Τώρα λοιπόν μας ενοχλήσανε, προς τιμήν και του τοπικού υποστρατήγου και άλλων φορέων που θελήσανε να επικοινωνήσουνε με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας και με εμένα προσωπικά ως πρόεδρο, προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε αναζητώντας πάντα εγώ να δω τι ακριβώς γίνεται με τις πληρωμές πάλι και όλα τα υπόλοιπα. Τα υπόλοιπα εννοείται πως δεν εκλείπουν. Οι πληρωμές μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι πολύ σύντομες και εν πάση περιπτώσει θα το δούμε στην επόμενη Γενική Συνέλευση».

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ

Ξεκαθάρισε η κ. Ρακιντζή πως «πάντα όμως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας είναι αυτός που το πρώτο που θέλει να κάνει είναι να διασφαλίσει τις πληρωμές και τις τυχόν κυρώσεις των μελών του, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα. Μόλις μέσα στον Απρίλιο θα πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα που υπάρχουν από το 2011. Ευτυχώς στην Καβάλα ως Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν είχαμε τέτοιου είδους ληξιπρόθεσμα, αλλά καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα του 2011. Δηλαδή ένα πράγμα δύσκολο, δεν είναι δυνατόν ένα φαρμακείο να αντέξει σε αυτήν την κατάσταση. Τώρα από τη στιγμή που μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι όλα καλά, πρέπει πάλι η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να εξυπηρετούμε τους ασφαλισμένους και τους πάντες. Είμαστε επαγγελματίες υγείας και πρέπει να στηρίζουμε όλο το χώρο της υγείας. Όμως δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούμε το κράτος και δεν είναι δυνατόν να λύνουμε εμείς τα προβλήματα που δημιουργούνται από το κράτος κι όχι από μας. Σε αυτόν τον παρονομαστή θα ήθελα την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας και του Στρατού και της Αεροπορίας και όλων των ασφαλισμένων και όλων των ανασφαλίστων, γιατί οι φαρμακοποιοί κάνουν αγώνα και δεν νομίζω ότι κανείς άλλος κλάδος υγείας θα εξυπηρετούσε καλύτερα όσον αφορά τις πιστώσεις των φαρμάκων και όσον αφορά την κατανόηση των φαρμακοποιών όλων. Έτσι έχει το θέμα. Θα το δούμε, δεν είμαστε ο κλάδος που δεν θέλουμε να βοηθήσουμε. Όμως υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω όλα αυτά που είπα στους συναδέλφους μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση