Η γέφυρα του παλιού Νοσοκομείου απασχόλησε τη συνάντηση του δημάρχου Καβάλας με τα στελέχη της Εγνατίας Οδού

Το θέμα της γέφυρας του παλιού Νοσοκομείου που κατέρρευσε απασχόλησε την συνάντηση του δημάρχου Καβάλας κ. Μουριάδη με τα στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Και έγινε γνωστό ότι η μελέτη του έργου θα ολοκληρωθεί σε περίπου 1,5 χρόνο.

Ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και για αυτό φροντίζουν να τρέξουν το δυνατότερο σύντομα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «επισκέφθηκα την Τετάρτη την Εγνατία Οδό ΑΕ και συνομίλησα με τεχνικούς για το θέμα της γέφυρας. Πού βρίσκεται. Αυτό που μου είπαν είναι ότι πολύ σύντομα θα γίνει δημοπράτηση της Μελέτης και ευελπιστούμε ότι μέσα στον 1,5 χρόνο περίπου θα έχει ολοκληρωθεί. Το πολύ βασικό που προέκυψε από τη συζήτηση είναι ότι πρέπει πλέον η Περιφέρεια, η Εγνατία και εμείς να συνεργαστούμε διότι πέρα από τη Μελέτη, το βασικότερο είναι οι περιβαλλοντικές μελέτες που πρέπει να εγκριθούν και οι άδειες της Κτηματικής Υπηρεσίας. Θυμίζω ότι για το έργο που είχαμε κάνει στη Ραψάνη είχαμε πάρει περίπου 11 εγκρίσεις. Για να μην χάσουμε χρόνο πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα. Κι έχουμε συνεννοηθεί για να κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε και να κερδίσουμε χρόνο. Επίσης μιλήσαμε για τη λύση της αμφιδρόμησης στο κομμάτι που είναι μπροστά από το νοσοκομείο. Θα συνεργαστούμε και σε αυτό διότι θα δούμε κάποιες περιπτώσεις εφαρμογής του δρόμου μπροστά στο Νοσοκομείο με τα υπόλοιπα τμήματα της οδού. Υπάρχει μια περίεργη κατάσταση. Θα συνεργαστούμε και με αυτούς ούτως ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τη βδομάδα που μας έρχεται οι τεχνικοί μας θα πάνε στα γραφεία της Εγνατίας για να μπορέσουν να διευθετήσουν κι αυτό το θέμα και να μην έχουμε πρόβλημα με τις λύσεις που προτείνουμε για το νοσοκομείο».

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Για τις εργασίες που θα χρειαστούν για την κατεδάφιση του τοιχίου του παλιού Νοσοκομείου και την διαπλάτυνση του δρόμου για να γίνει αμφίδρομης κυκλοφορίας είπε ότι «θα δούμε αυτήν την εβδομάδα τις λεπτομέρειες με την Εγνατία και από ‘κει και πέρα, προς τα τέλη Φεβρουαρίου, μπορεί να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Υπ’ όψιν ότι όσο θα δουλεύουν τα συνεργεία  δεν θα επηρεάζεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει διότι λιγότερο από 3 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει η διαδικασία για την αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε. Πρέπει να το κάνουμε διότι δεν μπορεί και η οδός Σαππαίων και η Κολοκοτρώνη να επιβαρύνονται με την κίνηση που έχουν τώρα».

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα «για την Περιμετρική την επόμενη φορά που θα πάμε στην Εγνατία θα συζητήσουμε. Για τα διόδια δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε διότι ο διευθύνων σύμβουλος είχε μια σύσκεψη αλλά θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά να δω τι γίνεται γιατί έχουν σταματήσει πάλι οι εργασίες στα παράπλευρα διόδια στο ύψος του Λιμανιού Φίλιππος Β`».

Για την κακοκαιρία είπε ότι «πήγαμε καλά. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήδη δουλεύουν πάνω στο Λυκόστομο διότι εκεί έχουν αποκλειστεί κάποια τμήματα. Νομίζω ότι είμαστε εντάξει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *