Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές – συλλήψεις  8 ατόμων που διαφωνούν με τις επιλογές του αγωγού ΤΑΡ

Για 6η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης λόγω των επικείμενων εργασιών που σκοπεύει να προχωρήσει η κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Χθες μάλιστα η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές  8 ατόμων που διαφωνούν με τις επιλογές της εταιρείας καθώς η τελευταία τους μήνυσε για παρακώλυση  των εργασιών. Μάλιστα στην Αστυνομική Διεύθυνση προσήχθη και ο κ. Καλπακίδης μαζί με έναν Ιταλό που  έκανε μαζί του απεργία πείνας!

Μάλιστα στην συνέχεια οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις και ακολουθεί η διαδικασία του αυτόφωρου όπου θα οδηγηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Καλπακίδης νωρίτερα δήλωσε είπε ότι «ξεκίνησε η Κοινοπραξία να κάνει κάποια πράγματα βιάζοντας το περιβάλλον εδώ στην περιοχή και ήρθαμε κάποιοι άνθρωποι εδώ να διαμαρτυρηθούμε. Η αστυνομία αυτεπάγγελτα έκανε προσαγωγή σε κάποιους από ‘δω. Συγκεκριμένα  προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση οι κ.κ. Ξανθόπουλος Νίκος (δημοτικός Σύμβουλος) , Παναγιώτης Αρσονιάδης (Γραμματέας Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών), Μανόλης Κελαϊδάκης (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Καβάλα Oil), Μιλωνίδης Σάββας, Πουρσαϊτίδης Δημήτρης  και Πουρσαεύ (Δημοτικός Σύμβουλος). Δεν γνωρίζουμε το λόγο και δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει μηνύσεις. Βέβαια δεν έγινε το ίδιο όταν η εταιρεία μπήκε παράνομα μέσα σε χωράφια και κάναμε εμείς μηνύσεις. Έχει περίπου δύο χρόνια που εκκρεμούνε αυτές οι μηνύσεις. Δεν έκανε το ίδιο η αστυνομία κι είναι σημαντικό αυτό και αυτό με προβληματίζει. Δεν έδωσε την ίδια εντολή ο εισαγγελέας. Προφανώς υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όλοι λένε ότι εκτελούνε εντολές. Και εμείς εκτελούμε εντολές. Εκτελούμε εντολές της τοπικής κοινωνίας και θα το πάμε μέχρι την άκρη. Ας κάνουν μηνύσεις, ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Έγιναν προσαγωγές χωρίς να υπάρχει αιτιολογικό. Ενώ ήρθαν εδώ πάνω για να δουν τι θα κάνουν, αν θα ξεκινήσουν οι εργασίες ή όχι, οι άνθρωποι του ΤΑΡ είπαν ότι «μας σταματάν από τις εργασίες» κι ενώ δεν εμπόδισαν κανέναν να κάνει οτιδήποτε -από αυτά που είδα εγώ, γιατί ήρθα λίγο αργότερα εδώ πέρα- και αμέσως με το που είπε ο ΤΑΡ ότι θα κάνουν μηνύσεις, αμέσως αυτεπάγγελτα η αστυνομία έκανε αυτές τις προσαγωγές και τονίζω ότι δεν έγινε το ίδιο όταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι καταγγέλθηκαν κι έγιναν και μηνύσεις προς τον ΤΑΡ. Δυστυχώς, βλέπουμε για άλλη μία φορά ότι υπάρχουν στη δικαιοσύνη δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση. Ούτε νομικοί είμαστε για να γνωρίζουμε τι ακριβώς προβλέπεται και τι δεν προβλέπεται. Εμείς απαιτούμε να υπάρχει νομιμότητα. Ο ΤΑΡ μ’ αυτόν τον τρόπο νομιμοποιείται και τελικά φαίνεται ότι εμείς είμαστε οι κακοί. Όταν, όμως, αυτοί κάνανε παρανομίες εδώ στην περιοχή, δεν τους ακούμπησε κανένας. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μας εξηγήσουν τι ακριβώς γίνεται».

Κατά την προσαγωγή του ο κ. Καλπακίδης, φανερά καταβεβλημένος, χαρακτήρισε εγκληματίες τους ανθρώπους του ΤΑΡ, σχολιάζοντας ότι «αυτός είναι ο ΤΑΡ, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενώ αυτοί κάνουν μηνύσεις».

ΠΕΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Σε ότι αφορά τους προσαχθέντες μέχρι το μεσημέρι δεν τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες ενώ αναμενόταν αυτό να γίνει από τον Εισαγγελέα και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Μάλιστα  έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων που διαμαρτυρόντουσαν για την σύλληψη των 8 ατόμων και φώναζαν συνθήματα κατά του ΤΑΡ, όπως «δεν θα περάσει ο αγωγός» κ.λ.π. Οι συγκεντρωθέντες ήταν αγρότες από τους Φιλίππους και εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *