Η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανακάλεσε οικοδομική άδεια στην Θάσο σε περιοχή που την θεωρεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος…

Με έγγραφο της η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανακάλεσε οικοδομική άδεια στην Θάσο με την αιτιολογία ότι η άδεια είχε δοθεί σε μία περιοχή μεταξύ Ποτού και Λιμεναρίων που θεωρείται αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Δρακονάκη δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τον Δήμο Καβάλας.

Όπως ανέφερε «Η ανάκληση από την πλευρά της Αρχαιολογίας και σύμφωνα με την ενημέρωση που μου έκανε ο προϊστάμενος της Αρχαιολογίας, έχει να κάνει με ένα έγγραφο που έστειλε σε ιδιώτη σύμφωνα με την οποία η Αρχαιολογία ανακαλούσε μια έγκριση που είχε εκδώσει η ίδια η Αρχαιολογία στον ιδιώτη προκειμένου ο άνθρωπος αυτός να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικής αδείας, στην περιοχή του Ποτού της Θάσου.

Δηλαδή προς στιγμήν έγινε μια ανάκληση και μάλιστα προκειμένου να προσκομισθούν επιπλέον στοιχεία ενός εγγράφου – έγκρισης της Αρχαιολογίας που είναι αναπόσπαστο κομμάτι και δικαιολογητικό για την έκδοση οικοδομικής αδείας.

Αυτή την στιγμή δεν έχει έρθει κανένα επίσημο έγγραφο από την Αρχαιολογία προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καβάλας. Οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας εκδίδουν τις άδειες λαμβάνοντας υπόψιν όλη τη νομοθεσία και όλα τα ΦΕΚ που έχουν δημοσιευθεί και που αφορούν τους αρχαιολογικούς ή μη χώρους τόσο στην Θάσο όσο και όπου αλλού έχουν αρμοδιότητα. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων για να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί από εδώ και πέρα!».

Ο έλεγχος αφορά έγγραφο της Αρχαιολογίας το οποίο θα αφορούσε σε αναπόσπαστο δικαιολογητικό στην έκδοση της άδειας.

«Η αρχαιολογία είναι μια υπηρεσία που είναι σε εγρήγορση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη η στάση της, διότι  είναι υποχρέωσή της να διαφυλάξει τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ή ιδιαίτερου φυσικού κάλους».

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Και πρόσθεσε ότι «Από εκεί και πέρα και εγώ διάβασα σε δημοσίευμα ότι γίνεται μια αναφορά στην περιοχή μεταξύ Ποτού και Λιμεναρίων.

Δεν γνωρίζω επακριβώς τι ισχύσει σε εκείνη την περιοχή. Απλά σίγουρα οι περιοχές αντιμετωπίζονται ως αμιγώς αρχαιολογικές ή όμορες σε αρχαιολογικούς χώρους και υπάρχουν και εκεί οι δεσμεύσεις.

Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν καινούρια νομοθετήματα που χαρακτηρίζουν κάποιους χώρους ως αρχαιολογικούς αυτό θα ισχύει από την στιγμή που θα δημοσιευθούν ΦΕΚ και όχι νωρίτερα. Αν μιλάμε για μια καινούρια προς χαρακτηρισμό περιοχή.

Από εκεί και πέρα οι υπηρεσίες είναι ενημερωμένες και ακολουθούν τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία για να εκδώσουν κάθε νομοθετική πράξη στην περιοχή ενδιαφέροντος, εν προκειμένω στην Θάσο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *