«Η απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜΕ δεν υφίσταται», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Ποδάρας

Σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσε το ΠΑΜΕ για τα Εργατικά Κέντρα της χώρας αλλά και της Καβάλας που δεν συμμετείχαν στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Κώστας Ποδάρας έδωσε εξηγήσεις για το όλο θέμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «άκουσα και διάβασα όλα αυτά. Το ΠΑΜΕ τα τελευταία χρόνια κρατάει πάντα αυτήν την τακτική να σπιλώνει και να αμαυρώνει το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα. Κατ’ αρχάς η απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜΕ δεν υφίσταται. Είναι μια συνδικαλιστική παράταξη που ανήκει στη ΓΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ λόγω της προσωρινής διοίκησης δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να προκηρύξει γενική πανελλαδική απεργία. Το ΠΑΜΕ προκήρυξε απεργία μόνο για τα Εργατικά Κέντρα που ελέγχει απόλυτα. Εμείς έχουμε υπερκείμενο όργανο τη ΓΣΕΕ η οποία προτείνει στα δευτεροβάθμια όργανα να πάμε σε μία απεργιακή κινητοποίηση για τις 2 Οκτωβρίου. Το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί περίπου στις 15 Οκτωβρίου, αλλά το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για 27 Σεπτεμβρίου και παρακίνησε τον συνδικαλιστικό κόσμο να συμμετέχει σ’ αυτήν την παράτυπη απεργία.

Το ΠΑΜΕ είναι μια μειοψηφία στις συνδικαλιστικές παρατάξεις, κατέχει περίπου το 12-17% πανελλήνια και γύρω το 10% στο νομό Καβάλας. Έχει δύο σύμβουλος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και είναι ο βραχίονας του ΚΚΕ. Αυτό δεν είναι κακό, το λέω απλώς για να τα ξέρει ο κόσμος».

ΚΟΝΤΡΑ

Για την κόντρα αυτή που υπάρχει στο εργατικό κίνημα είπε ότι «ο κόσμος δεν ακούει, τους ξέρει καλά, πια. Αυτό φαίνεται και από τα ποσοστά που κατέχουν. Πανελλήνια, όμως, δυστυχώς, ο συνδικαλισμός δεν είναι πολύ κοντά στον εργαζόμενο. Άλλωστε ο εργαζόμενος από τους πολιτικούς έχει φοβηθεί, το ίδιο και από τους συνδικαλιστές. Δεν είναι, όμως, έτσι. Εμείς στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας παλεύουμε συνέχεια και πάντα λέω να μην φοβάται ο κόσμος. Οποιοδήποτε εργασιακό ή ασφαλιστικό πρόβλημα έχει, να έρθει στο Εργατικό Κέντρο να το καταγγείλει και εμείς έχουμε τη θέληση να το λύσουμε. Όπως κάναμε πρόσφατα με τις εργαζόμενες  στο Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί  «Αγία Μαρίνα». Φτάσαμε μέχρι το υπουργείο Εργασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *