Η απαγόρευση κυκλοφορίας έφερε σε ακόμη δυσχερέστερη θέση τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες

Η απαγόρευση κυκλοφορίας έφερε σε ακόμη δυσχερέστερη θέση τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης έκανε γνωστό ότι ζητούν την ελάφρυνση κάποιων τελών από τον Δήμο Καβάλας. Την ίδια ώρα που το 70% των επιχειρήσεων του Εμπορικού Συλλόγου έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Ο κ. Κελγιώργης είπε ότι «οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Λειτουργούν ορισμένες που είναι γύρω από το τρόφιμο που κι αυτές υπολειτουργούν τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η Δευτέρα ήταν μια δύσκολη μέρα, αρχίζουν οι περισσότεροι συνάδελφοι να αναρωτιούνται μήπως έπρεπε να κλείσουν κι αυτοί. Διότι τρέχουν λογαριασμοί, τρέχουν υποχρεώσεις και με τα ταμεία που γίνονται, δηλαδή τις μηδαμινές εισπράξεις,  είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Για την επιστολή με την οποία ζητούν τη στήριξη του Δήμου Καβάλας, είπε ότι «επειδή είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, πηγαίνουμε κι εμείς βήμα- βήμα. Πρώτα επικεντρωθήκαμε στην κυβέρνηση. Ζητήσαμε κάποια πράγματα τα οποία τα περισσότερα έχουν γίνει σεβαστά και τα έχουν δεχθεί. Τα ακούσαμε σε εξαγγελίες υπουργών τις προηγούμενες μέρες. Φυσικά και δεν φτάνουν. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Θα τα βλέπουμε όμως στην πορεία, να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας. Όσο αφορά το Δήμο Καβάλας, επικεντρωθήκαμε και σ’ αυτόν, διότι μία κλειστή επιχείρηση επιβαρύνεται με κάποια δημοτικά τέλη, κάποια επιβάρυνση στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ύδρευσης, οπότε ζητήσαμε και από αυτό να υπάρχει μια αφαίρεση από το Δήμο Καβάλας για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η κρίση, έτσι ώστε να μπορέσει μία επιχείρηση τουλάχιστον να μην έχει βάρη στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Τα καταστήματα που έχουν κλείσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ξεπερνάν το 70%, με μία πρόχειρη έρευνα που έχουμε κάνει τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Ως πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης κι επειδή η κρίση είναι παγκόσμια, το πρώτο που έπρεπε να γίνει και έγινε είναι πώς θα θωρακιστούν οι θέσεις εργασίας και πολύ σωστά απαγορεύτηκαν οι απολύσεις. Όποια επιχείρηση προβεί σε απολύσεις θα χάνει αυτά τα ευεργετήματα. Και στη συνέχεια είναι αυτά τα βάρη που έχει μία επιχείρηση, να ανασταλούν προς τα πίσω για να μπορέσει αυτό το διάστημα που είναι κλειστή κι έχει μηδενικά έσοδα –ενώ έχει πολλά έξοδα. Οι πληροφορίες μας είναι, όταν θα βλέπουμε ότι κοντεύουμε να βγούμε από την κρίση τότε θα δοθούν στη δημοσιότητα κι άλλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι θα εκπλαγούμε θετικά, διότι υπάρχουν στο τραπέζι πάρα πολλά εργαλεία για να βοηθήσουν την επιχείρηση για να κρατηθεί και να είναι βιώσιμη και να σταθεί στην επόμενη μέρα μετά από αυτήν την παγκόσμια κρίση που ζούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *