Η ανίχνευση του ιού γίνεται μόνον στο Νοσοκομείο Καβάλας δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Η ανίχνευση του κορονωϊού στην Καβάλα δεν γίνεται εκτός Νοσοκομείου όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας . Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως δεν μπορεί κάποιος να εξεταστεί για ανίχνευση σε κάποιο φαρμακείο ή ιατρικό εργαστήριο της Καβάλας.

 Ο κ. Πολίτης σημείωσε ότι «Ο Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε μια ανακοίνωση σαφέστατη. Η ανίχνευση του ιού γίνεται σε ειδικά εργαστήρια, σε εξειδικευμένα ενώ τέτοια δεν υπάρχουν στην Καβάλα.

 Οπότε δεν μπορεί για την ώρα τουλάχιστον να απευθυνθεί πολίτης σε ιδιώτη μικροβιολόγο για να κάνει την εξέταση του. Ο κόσμος πρέπει να το ξέρει για να προστατευθεί. Πλην των Νοσοκομείων και των Οργανωμένων Δομών δεν γίνεται πουθενά αλλού μέτρηση για την ανίχνευση του ιού.

 Αν αυτό αλλάξει κάποια στιγμή, καλό είναι ο κόσμος να το πληροφορηθεί».

 ΠΕΡΙ ΙΟΥ

Αναφορικά με την πορεία του ιού τόνισε ότι  «Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή της ανηφόρας. Έχουμε ακόμη μεγάλο δρόμο να διανύσουμε. Αν δει κανείς την πορεία διαβάζοντας μεγάλα επιστημονικά περιοδικά νομίζω ότι ακόμη έχουμε εβδομάδες εμπρός μας για να μην πω μήνες, ώστε να δώσω και μια αχτίδα αισιοδοξίας, ώστε όλο αυτό το πράγμα να τελειώσει. Δεν είναι κανονικότητα αυτό που ζούμε και αυτό πρέπει να το δεχθούμε και να ελπίζουμε.

 Σαφώς και αισιοδοξώ. Και θα αισιοδοξώ όταν ο κόσμος πειθαρχήσει και σπάσει επιτέλους η αλυσίδα της μετάδοσης.  Ο ιός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και αυτό το είδαμε όλοι».

 ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Σαν ιατρική κοινότητα είδαμε ότι είχαμε πολλές δεκαετίες να βιώσουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε έναν ιό και με πολύωρη δυνατότητα επιβίωσης του ιού σε επιφάνειες. Η εύκολη μεταδοτικότητα και η πολύωρη αντοχή του ιού είναι τα δύο όπλα του ιού που έφεραν εξάλλου και την πανδημία.

 Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει. Ο κόσμος κατάλαβε την σημαντικότητα και πλην εξαιρέσεων θα πειθαρχήσει. Αυτό έγινε σε όλο τον κόσμο και αυτό αναμένουμε και στην περίπτωση μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *