ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Η ένταξη στο καινούριο ΕΣΠΑ του έργου για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας απασχόλησε προχθές την Οικονομική Επιτροπή

Εγκρίθηκε προχθές ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας η επέκταση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λουκά προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ! Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό για την Καβάλα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Καλανταρίδη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «στη συνεδρίαση κυριάρχησαν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με θέματα της Τεχνικής Υπηρεσίας. Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι περάσαμε ένα θέμα που έχει να κάνει με την ένταξη στο καινούριο ΕΣΠΑ του 21ου Δημοτικού Σχολείου. Μιλάμε για ένα έργο της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και για να μην υπάρξουν οι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις πέρασε ως έκτακτο, έτσι ώστε η υπηρεσία να τρέχει κανονικά τις διαδικασίες. Επίσης είχαμε ένα έργο το οποίο αφορά κάποιες επιδιορθώσεις που είναι να γίνουν στο 5ο και 6ο  σχολείο, γιατί ως γνωστόν είναι να μετακινηθεί ένα σχολείο. Είχαμε ένα πρόβλημα με ένα έργο του ΕΣΠΑ όπου αφού ολοκληρώθηκε το έργο, κακώς μεταστεγάστηκε εκεί ένα σχολείο που δεν επιτρεπόταν να βρίσκεται εκεί. Το κτήριο ήταν γυμνάσιο κι έγινε μια μετακίνηση ενός δημοτικού κάτι το οποίο απαγορεύεται και απαιτήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή να γίνει ξανά αλλαγή, έτσι ώστε να είναι δυνατή αυτή η μετεγκατάσταση του σχολείου στις παλιές του εγκαταστάσεις. Θα πρέπει άμεσα να γίνουν κάποιες εργασίες έτσι ώστε οι χώροι να είναι αυτοί που θα πρέπει να είναι για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μαθητών. Οπότε πέρασε και αυτό από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να προχωρήσει».

ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ

«Είχαμε επίσης θέμα όσον αφορά το κομμάτι των ελαιοχρωματισμών στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». Εκεί έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, αυτή τη στιγμή περάσαμε το κομμάτι των ελαιοχρωματισμών έτσι ώστε να γίνει η σχετική αποκατάσταση. Οι ρυθμοί των εργασιών εκεί είναι πολύ εντατικοί θα έλεγα, οπότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όπως είχαμε πει θα είμαστε έτοιμοι μέσα στα χρονικά πλαίσια τα οποία είναι αποδεκτά για να μην έχουμε πρόβλημα και με την έκθεση του Επιμελητηρίου. Όσον αφορά τη μοκέτα, εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι είχε ξεκινήσει η αντικατάστασή της, είναι αρμοδιότητα του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φιλιππίδη να απαντήσει πιο εμπεριστατωμένα για αυτό το θέμα» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *