Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό διοργανώνουν το Σάββατο το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, ο δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια»

«Προοπτικές Ανάπτυξης στην Καβάλα για τον Αλιευτικό Τουρισμό» είναι το θέμα της ημερίδας την οποία διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, ο δήμος Καβάλας και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη. Εισηγητές θα είναι οι: Γεώργιος και Κωνσταντίνος Λούρδης εκπρόσωπο του www.fishingtrips.gr, Δρ. Μάνος Κουτράκης Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών και  Ηλίας Γιαρματζίδης εκπρόσωπος Δήμου Καβάλας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημωφέλεια κα Αναστασία Ιωσηφίδου ο αλιευτικός Τουρισμός απευθύνεται σε τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Η κα Ιωσηφίδου δήλωσε ότι «πρόκειται για ημερίδα του αλιευτικού τουρισμού που την είχαμε προβλέψει ήδη στο σχέδιο της τουριστικής προβολής που συντάσσουμε στην Τουριστική Επιτροπή του δήμου Καβάλας. Αποφασίσαμε και εντάξαμε τη συγκεκριμένη ημερίδα στο σχέδιο τουριστικής προβολής καθώς, όπως πολύ καλά ξέρουμε, ως Καβάλα έχουμε ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού αφού διαθέτουμε κι έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους της χώρας και βρισκόμαστε γεωγραφικά και στον πιο πλούσιο ψαρότοπο της Ελλάδας. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναπτύξουμε αλλά και να γίνουμε το σημείο αναφοράς του αλιευτικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, μίας μορφής τουρισμού που δεν έχει εποχικότητα. Είναι για όλους τους μήνες του χρόνου και επιπλέον απευθύνεται σε τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Έτσι, αφού προηγήθηκε και μία συζήτηση και γνωριμία με τον κύριο Λουρδή που είναι ο ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας www.fishingtrips.gr, που έχει τη γνώση του αντικειμένου και μπορεί να τη μεταφέρει στους επαγγελματίες αλιείς, τι σημαίνει αλιευτικός τουρισμός και θα τους λύσει τις απορίες που μπορεί η συγκεκριμένη κατηγορία να έχει. Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τη συγκεκριμένη ημερίδα με συνδιοργάνωση και με τη μεγάλη βοήθεια του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών και σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Μάνο Κουτράκη που είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου, που θα είναι και ένας από τους ομιλητές, εκτός από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Λουρδή. Η ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους αλιείς που ενδεχομένως να έχουν απορίες πώς μπορούν να αναπτύξουν το θέμα του αλιευτικού τουρισμού, αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου, καθώς ο αλιευτικός τουρισμός δεν έχει εποχικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *