Εύρυθμη και σε καθημερινή βάση η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας

Εύρυθμη είναι η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας, που εξετάζει ασθενείς και από όμορους Νομούς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου, το Ογκολογικό λειτουργεί καλύτερα όσο ποτέ άλλοτε και καθημερινά εξυπηρετούνται δεκάδες ασθενείς.

Ο κ. Φώτου δήλωσε ότι «το Ογκολογικό τμήμα της Καβάλας λειτουργεί σήμερα πολύ καλύτερα από το παρελθόν. Σε επίσκεψή μας τη Δευτέρα γίναμε δέκτες παραπόνων των νοσηλευτριών του τμήματος και όχι μόνο. Επειδή, όπως μας είπαν, στη διαμαρτυρία των συνδικαλιστών στις 15 Μαρτίου, αναφέρθηκε ότι το ογκολογικό τμήμα υπολειτουργεί και ότι δέχεται ασθενείς μόνο δύο φορές το μήνα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είμαστε υποχρεωμένοι και σαν διοικητικό συμβούλιο αποφασίσαμε να δηλώσουμε ότι σήμερα το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας λειτουργεί καθημερινά, εξυπηρετώντας δεκάδες καρκινοπαθείς την ημέρα, με σχολαστική φροντίδα τόσο από το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από τις δύο θαυμάσιες και ακούραστες γιατρούς μας, την κα Ελένη Χαμαλίδου και την κα Νικολέτα Μαλλιαρού. Οι καταστάσεις που επικρατούσαν πριν από 2 μήνες είναι, πια, παρελθόν. Και η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας πλησιάζει στο ικανοποιητικό και αυτό χάρη στην ευαισθησία, αγάπη και φροντίδα γιατρών και νοσηλευτών που προσπαθούν να προσφέρουν τα καλύτερα στους ασθενείς μας. Εμείς είμαστε κάθε μέρα εκεί και παρακολουθούμε. Πρέπει να προσθέσουμε ότι δυο φορές το μήνα επισκέπτεται το ογκολογικό τμήμα και ο κ. Κασαράκης με εντολή από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, να πραγματοποιούνται ιατρικά συμβούλια των δύο ογκολόγων με τον κ. Κασαράκη και να ελέγχονται οι φαρμακευτικές αγωγές, τα συστήματα που χορηγούνται στους ασθενείς για τις χημειοθεραπείες. Αυτό το κατορθώσαμε με μεγάλη προσπάθεια όλοι μαζί, με σκοπό να προσφέρεται η καλύτερη ποιότητα υπηρεσίας στο ογκολογικό τμήμα. Με την έλευση του νέου ογκολόγου που τον περιμένουμε σε κανένα μήνα η ποιότητα θα φτάσει στο μεγαλύτερο σημείο της».

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Εκείνο που αυτήν τη στιγμή έχουμε ανάγκη είναι η δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Καβάλας. Σήμερα οι ασθενείς όταν χρειάζονται κλινική θεραπεία μεταφέρονται στις παθολογικές ή πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου ή μετακινούνται στο Θεαγένειο. Αυτοί οι ασθενείς έχουν καταβεβλημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ο συγκροτισμός με τους άλλους ασθενείς δημιουργεί προβλήματα. Στόχος μας, λοιπόν, είναι η δημιουργία της ογκολογικής κλινικής. Στο νοσοκομείο Καβάλας θα έχουμε εντός ολίγου ιατρικό προσωπικό που χρειάζεται μια τέτοια κλινική, έχουμε το άριστο νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχουν, επίσης, 10 κρεβάτια στο ρευματολογικό τμήμα του νοσοκομείου τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κλινική. Κι όλα αυτά δίχως μεγάλο κόστος. Εμπόδιο είναι σ’ αυτήν την προοπτική ο Οργανισμός του νοσοκομείου, που πιστεύουμε ότι με λίγη καλή θέληση από τους διοικούντες, μπορεί να ξεπεραστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *