Εφαρμόζεται πλέον κανονικά η ελεγχόμενη στάθμευση στην Καβάλα

Με στελέχη του Δήμου Γκράτισκα  και του Δήμου  της Νυρεμβέργης συναντήθηκε η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη έγινε μια συζήτηση για μία σειρά θεμάτων που αφορούν συνεργασίες σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο δήμων.

Όπως ανέφερε αρχικά «Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και την έναρξη του Κοσμόπολις αλλά και τον εορτασμό των 20χρονων της αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης. Έτσι λοιπόν στο πλαίσιο αυτών των δύο εκδηλώσεων, το πρωί της Παρασκευής και λίγο πριν αναχωρήσει προκειμένου να επιστρέψει στη Νυρεμβέργη o Δήμαρχος μαζί με την συνοδεία των υπηρεσιακών και όχι μόνο παραγόντων επισκέφθηκε την κ. Δήμαρχο στο γραφείο της, προκειμένου να συζητήσουν κάποια θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να γίνει επίσης κάποια εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων!

Μαζί με το Δήμαρχο Νυρεμβέργης ήταν και ο διευθυντής διεθνών σχέσεων καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Νυρεμβέργης. Έγινε συζήτηση για κάποιες πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί την προηγούμενη χρονική περίοδο και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ως γνωστό οι σχέσεις των δύο Δήμων είναι πάρα πολύ καλές και διαρκώς έχουμε θέματα με τα οποία ασχολούμαστε προκειμένου να προάγουμε αυτή την αδελφοποίηση. Έγινε λοιπόν με συζήτηση σχετικά με αυτά ενώ παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της νέας δημοτικής αρχής που θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο προκειμένου να λάβει γνώση των γεγονότων και ο καινούριος Δήμαρχος. Η σχετική συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε σχετικά σύντομα οπότε και ακολούθησε επίσκεψη στο Χαμόγελο του Παιδιού, εκεί όπου βοήθησαν τα μέγιστα καβαλιώτες της Νυρεμβέργης».

Βέβαια στο Δημαρχείο ήταν και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Γκράτιστα από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. «Επισκέφθηκε τη Δήμαρχο ενώ έγινε μια αναφορά πως ξεκίνησε η σχέση μεταξύ των δύο Δήμων. Ήρθαν μνήμες από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ενώ έγινε συζήτηση και για το πως μπορεί να συνεχισθεί αυτή η σχέση και πως μπορούν να γίνουν πιο θερμές οι σχέσεις των δύο πόλεων και των κατοίκων των πόλεων.

Κάπου εκεί έληξε και αυτή η συνάντηση των εκπροσώπων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ

Αναφορικά με την ελεγχόμενη στάθμευση σημείωσε ότι  «Ως γνωστό όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεταβατική περίοδο όπου δόθηκε η δυνατότητα ακόμη πληρέστερης ενημέρωσης σε όσους χρησιμοποιούν κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Είδαμε ότι κατατίθεντο και αιτήσεις από μονίμους κατοίκους για δωρεάν θέση στάθμευσης παρά το ότι είχαμε διαρκώς ενημέρωση για το γεγονός αυτό. Έχουμε πλέον κανονική εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης  στάθμευσης ενώ αυξήθηκαν και τα σημεία πώλησης καρτών.

Όπως ελπίζαμε ήρθαν και άλλοι επαγγελματίες, 12 προς το παρόν και σαφώς θα αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των επαγγελματιών. Κανονικά η Δημοτική Αστυνομία με τα στελέχη της που βρίσκονται και πρωί και απόγευμα πια έξω θα ελέγχουν τους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης  και αν δεν υπάρχει στο όχημα είτε η κάρτα του μονίμου κατοίκου είτε η ξυστή καρτούλα που δίδει τη δυνατότητα 1ή 2 ωρών στάθμευσης θα βεβαιώνεται η παράβαση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *