«Ευκαιρίες αξιοποίησης των Καπναποθηκών μέσα από μια ημερίδα» προτείνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Καβάλας για την αξιοποίηση των Καπναποθηκών στις 25 Ιουνίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ημερίδα όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Πράγματι σχεδιάζουμε για τη Δευτέρα 25 Ιουνίου να κάνουμε μια στοχευμένη ημερίδα για την αξιοποίηση των Καπναποθηκών της Καβάλας. Βέβαια θέλουμε κάτι διαφορετικό και θα είναι προσκεκλημένοι άνθρωποι επιχειρηματίες – επενδυτές οι οποίοι έχουν κάνει ήδη μια προσπάθεια αξιοποίησης καπναποθηκών.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω το HYDRAMA της Δράμας, το Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας και οι άνθρωποι αυτοί θα μας μεταφέρουν και τα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετώπισαν, πως κατάφεραν να τα  επιλύσουν.

Θα είναι επίσημα καλεσμένος και βασικός εισηγητής, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού καθώς επίσης και οι τοπικές υπηρεσίες η Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων όπως και οι ιδιοκτήτες των Καπναποθηκών της Καβάλας για να μπορέσουν και οι ίδιοι να έχουν μια εικόνα για το πώς μπορεί να γίνει η αξιοποίηση  αυτών των ιστορικών μνημείων».

ΣΤΟΧΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Από την άλλη θέλουμε να δούμε την αξιοποίηση αυτών των κτηρίων μια και είναι κρίμα, τα κτήρια αυτά τα μοναδικά, μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, πρέπει να αξιοποιηθούν.

Και σαφώς μιλάμε για ιστορικά μνημεία και θα πρέπει κάποια από αυτά που έχουν τη δυνατότητα και να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν και να μετατραπούν σε αξιοποιήσιμα κτήρια.

Αυτό θέλουμε να αναδείξουμε και να έχουμε ένα απλό εγχειρίδιο ώστε όποιος επενδυτής θέλει να αξιοποιήσει το κτήριο να ξέρει ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει και θα λέγαμε ότι θα προσπαθήσει να κάνει βήμα βήμα την αξιοποίηση της περιουσίας του, αυτών των 25 κτηρίων που απομένουν στην πόλη μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *