Ευθύνες στον Δήμο Καβάλας για το ότι δεν προχωρά το έργο ύδρευσης στους Φιλίππους επιρρίπτει ο Θέμης Καλπακίδης

Σε στασιμότητα είναι οι διαδικασίες για το έργο ύδρευσης της περιοχής Φιλίππων. Η εταιρεία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει το έργο αλλά μέχρι σήμερα οι διαδικασίες δεν ξεκίνησαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχει μεγάλες ευθύνες.

Όπως  τόνισε αρχικά «Αυτοί που πρέπει να απαντήσουν και αν πρέπει να απολογηθούν κιόλας, είναι αυτοί όλοι που παρέκαμψαν όλο αυτό τον αγώνα που κάναμε τόσα χρόνια προκειμένου να περάσει ο ΤΑΡ από την περιοχή με το πρόσχημα ότι θα γίνει αυτό το ανταποδοτικό έργο και θα προχωράει παράλληλα με τον ΤΑΡ.

Δεν βλέπουμε να ενδιαφέρεται κανείς. Η απερχόμενη Δήμαρχος φρόντισε να πάρει μια διαβεβαίωση την προεκλογική περίοδο για ευνόητους λόγους και από εκεί και πέρα, δεν θέλω να πω αν θα γίνει ή όχι.

Απλά σίγουρα κορόιδεψαν όλους αυτούς οι οποίοι έχουν ανάγκη το νερό αυτό μιας και υποτίθεται ότι είναι καλύτερο από αυτό που πίνουμε σήμερα. Τo ζήτημα είναι ότι η κοροϊδία έχει να κάνει ότι το έργο αυτό θα γινόταν παράλληλα με την κατασκευή του ΤΑΡ. Και όπως είχα πει και παλαιότερα θα μπορούσαν να αναθέσουν και την ΜΠΕ και την Μελέτη στον ΤΑΡ μια και εν μια νυχτί ο ΤΑΡ έχει το κατάλληλο προσωπικό!!! Και μπορεί να πάρει όσες εγκρίσεις χρειάζονται.

Από εκεί και πέρα από την πλευρά του Δήμου Καβάλας  μας έλεγαν ότι έχουν ώριμη μελέτη, μάλλον αυτή δεν ήταν ώριμη και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Άρα να απολογηθούν όσοι εκμεταλλεύθηκαν την ανάγκη του κόσμου να πιει καθαρό νερό».

ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο ίδιος εκτιμά ότι το έργο είναι καλό να γίνει.  «Αλλά το ζήτημα είναι ότι από την στιγμή που υπήρχαν δεσμεύσεις και προϋποθέσεις θα έπρεπε να προχωρήσει το έργο. Είπαμε τόσα για τις καταστροφές του ΤΑΡ μόνο που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Έκαναν μόνο κάποια πασαλείμματα και σηκώθηκαν και έφυγαν. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Το μόνο ενδιαφέρον που είχαν ήταν το πως θα κάμψουν τις αντιστάσεις των πολιτών για την κατασκευή του αγωγού. Επίσης συζητιέται λύση για την αποστράγγιση των Τεναγών με τρύπα στο Σύμβολο Όρος. Αυτό δεν θα έπρεπε να συζητηθεί; Αλλά και εκεί κανείς δεν ενδιαφέρεται» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *