Ευεργετική χαρακτήρισε τη ρύθμιση των 120 δόσεων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης

Ευεργετική χαρακτήρισε τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες αναφορικά με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο βουλευτής κ. Κώστας Μορφίδης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με την κρίση κι όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν τεράστια χρέη σε πρόσωπα και επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ξεφύγει από την κρίση κι έχουμε μπει σε μία κανονικότητα, όσο συνέχιζε να υπάρχουν αυτά τα χρέη και να απειλούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Η ρύθμιση έρχεται να βάλει ένα τέλος στην κρίση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια και μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας τα οικονομικά μας. Με αυτό το νομοσχέδιο καθορίζεται ο τρόπος που θα μπορούν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα να διαχειριστούν τα χρέη τους, με μεγάλες περικοπές στις προσαυξήσεις κυρίως που έχουν μπει όλα αυτά τα χρόνια. Και τους δίνουν τη δυνατότητα σε δόσεις, ανάλογα με την περίπτωση, να ρυθμίσουν οφειλές. Πρώτος αφορούν τις συντάξεις, έχουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν μείνει εκτός ασφαλιστικού συστήματος, δεν λαμβάνουν σύνταξη λόγω χρεών, και τώρα μπορούν να το ρυθμίσουν. Υπάρχουν αυτοί που έχουν οφειλές και μπορούν να τις ρυθμίσουν σταδιακά έτσι ώστε όταν συμπληρώσουν και τα χρόνια να πάρουν σύνταξη κανονικά.

Είναι τα χρέη των επιχειρήσεων προς την εφορία και το δημόσιο γενικά που κι εκεί υπάρχει ρύθμιση με μεγάλη περικοπή των προσαυξήσεων, τα χρέη προς τους δήμους. Μπαίνουμε από ‘δω και πέρα σε μία περίοδο που θα μπορεί να ρυθμιστούν αυτές οι υποθέσεις για να μπορέσουμε όλοι να λειτουργήσουμε σε ένα πλαίσιο κανονικότητας»

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις Ευρωεκλογές, είπε ότι «προφανώς αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι ψηφοφόροι έχουν κάνει την επιλογή τους απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια που έχει εξαγγείλει η αντιπολίτευση, κυρίως η Νέα Δημοκρατία. Όλα αυτά που έχει πει για τα εργασιακά, τα 7ήμερα, τους χρόνους εργασίας κλπ, φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο και τις προθέσεις που έχει για το μέλλον η Νέα Δημοκρατία. Ένα μέλλον που δεν συμφωνούν οι Έλληνες πολίτες, στέκονται απέναντι σ’ αυτές τις επιλογές και διακηρύξεις. Με τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις μας, ο κόσμος δίνει την ώθηση σε όλους εμάς να προχωρήσουμε σε μέτρα που πραγματικά διαχειρίζονται μια νέα κατάσταση που έχει έρθει με πολλή δουλειά και πολύ κόπο και με το σχέδιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση, εξόδου από την κρίση και την οικονομική δυσπραγία. Αυτό δίνει άλλη προοπτική στη χώρα, στο μέλλον να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και να είναι καλύτερα για τους Έλληνες πολίτες. Η πλασματική εικόνα των δημοσκοπήσεων, θα πέσει σαν χάρτινος πύργος το βράδυ της Κυριακής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *