Ευγνώμων στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόεδρο της ΝΔ, δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Καλαντζής για τον «διορισμό» του στις εκλογές

Ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής έδωσε σήμερα  συνέντευξη τύπου αναφορικά με την προεκλογική περίοδο. »Η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές στον νομό Καβάλας. Άρα δεν εκλεγόμαστε, αλλά κυριολεκτικά και μεταφορικά, μας διορίζει βουλευτές ο κ. Μητσοτάκης κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής, στο πλαίσιο της πρώτης προεκλογικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες  και συνέχισε λέγοντας: »Πρέπει η ευγνωμοσύνη μας να είναι έμπρακτη και καθημερινή προς τον πρόεδρό μας,  γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει και δεν πρέπει να σηκώσουμε ψηλά τη μύτη μας. Θα πρέπει να στεκόμαστε δίπλα του. Να γίνει αντιληπτό από όλους αυτό».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο κ. Καλαντζής ευχαρίστησε παράλληλα, όλους τους πρώην προέδρους της και πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις που του εμπιστεύθηκαν, ενώ ευχαρίστησε και τους Καβαλιώτες που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα του, όπως είπε, καθώς και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. και της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ευχαρίστησε δε πάνω απ’ όλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη τιμή που του έκανε να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Καβάλας, επισημαίνοντας ότι η επιλογή αυτή του προέδρου μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς εντασσόταν στο πλαίσιο αξιολόγησης όλων των υποψηφίων.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στα όσα βίωσε τον τελευταίο χρόνο κι είχαν να κάνουν με την αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπό του κι αν τελικά θα είναι υποψήφιος ή όχι στις εθνικές εκλογές.

»Αυτό που πέρασα τον τελευταίο χρόνο δεν εύχομαι να το περάσει, ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός μου. Αυτή η αμφισβήτηση, αυτή η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι ο Καλαντζής δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Κάποιοι διέρρεαν καθημερινά ότι δεν θα είμαι υποψήφιος και εκατοντάδες Καβαλιώτες από αγάπη με ρωτούσαν αν θα είμαι. Απαντούσα ότι ο πρόεδρος θα αποφασίσει κι όπως έγινε. Τους ξέρω αυτούς τους λίγους και θέλω να ξέρω πως κυκλοφορούν έξω κι αν ντρέπονται κι αν μπορούν να μας κοιτούν στα μάτια. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος Γολγοθάς που πέρασα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική. Ειλικρινά η στεναχώρια μου ήταν μεγάλη όλο αυτό τον καιρό γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω. Δεν τους κρατάω κακία».

ΠΙΚΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ

Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του και για ένα συγκεκριμένο άτομο που παλιότερα στήριξε και θεωρούσε φίλο του, το οποίο, χωρίς να κατονομάσει, δεν τον στήριξε με τη σειρά του.

»Θα σταθώ σε μια περίπτωση ενός ανθρώπου, τον οποίο θεωρούσα φίλο μου, που όμως με πίκρανε γιατί σε αυτόν τον άνθρωπο στάθηκα δυο φορές ουσιαστικά στη ζωή του. Στάθηκα ιδιαίτερα την πρώτη φορά όταν δεν με είχε ψηφίσει και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι αυτό για εμάς τους πολιτικούς να επιλέξω μεταξύ ισαξίων ανθρώπων, κάποιος που δεν με είχε ψηφίσει, όπως και τη δεύτερη φορά που έγινα κακός με πολλούς, προκειμένου να στηρίξω αυτόν που πίστευα ότι ήταν καλύτερη επιλογή για μια θέση την οποία διεκδίκησε. Ένα του λέω, να είναι καλά».

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Ο Γιώργος Καλαντζής έκανε ειδική αναφορά σε έναν σημαντικό Καβαλιώτη και ευπατρίδη, όπως τον αποκάλεσε, τον Γιάννη Παναγιωτόπουλο, με μεγάλη προσφορά όπως και της οικογένειας του, όταν υπήρξε η αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπο του κ. Καλαντζή. »Με κάλεσε σπίτι του και απευθυνόμενος στον Νίκο (τον γιο του και βουλευτή) είπε ότι είναι δίκαιο ο Γιώργος (Καλαντζής) πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ανήθικο να είναι εκτός. Αυτό δείχνει την ποιότητα και το ύψος του άνδρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ακολούθως ο κ. Καλαντζής άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπογραμμίζοντας σχετικά, ότι » δεν υπήρξε καμιά συνέπεια λόγων και έργων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για ό,τι δεσμεύτηκε το αθέτησε. Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε από την Ελλάδα. Έκοψε μισθούς, συντάξεις, λέει ψέματα ότι μας έβγαλε από το μνημόνιο, υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη. Χρέωσε την Ελλάδα με πάνω από 100 δισεκατομμύρια, υπέγραψε 3ο και στη συνέχεια 4ο μνημόνιο, το οποίο είχε κι αυτό βαρύ λογαριασμό. Τολμάνε να μιλάνε ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια, ενώ είναι άσχετοι και επικίνδυνοι πολιτικά». Για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ανέφερε ότι γενικότερα δε γίνεται συζήτηση για να ξεχαστεί το θέμα. Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε πει όχι σε γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες. »Όποιος Μακεδόνας, αλλά και επαγγελματίας ψηφίζει ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εγκληματεί κατά των παιδιών του», σημείωσε εμφατικά ο κ. Καλαντζής. 

ΣΤΟΧΟΙ

Ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε επίσης για τη συμβολή του στη διατήρηση του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, ενώ τόνισε ότι πρώτος στόχος του θα είναι η εξίσωση των κινήτρων με τη Θράκη στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησε επίσης για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας -Τοξοτών και την αναγκαιότητα κατασκευής του Ε61, την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, με στόχο να περπατήσουν εκεί μαζί ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη της Θάσου, της ναυαρχίδας του τουρισμού της περιφέρειας, όπως τη χαρακτήρισε, ζητώντας να ισχύσει ό,τι και για τα παραμεθόρια νησιά, ενώ μίλησε και για μέτρα ενίσχυσης για τους αγρότες σχετικά με την αγορά εφοδίων και υλικών.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα το χαρακτήρισε δίκαιο και δυναμικό, υπογραμμίζοντας ότι »αντίπαλος μας είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι όχι αντίπαλοι στο εσωτερικό. Δεν πρέπει να μηδενίζουμε το έργο κανενός. Κάποιοι από παρθενογένεση ήρθαν να προσβάλουν όλους τους προηγούμενους και να ακυρώσουν το έργο τους. Αυτή η συμπεριφορά προσβάλλει τους ίδιους. Αν με τιμήσει ο κόσμος με την ψήφο του, θα κάνω καλά αυτό που ξέρω. Πόρτες κλειστές δεν θα υπάρχουν για εμένα όταν θα διεκδικώ μεγάλα πράγματα».

Ο ΦΙΛΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση συνυποψηφίου να παρουσιάσει δημόσια το πόθεν έσχες του, ο κ. Καλαντζής απάντησε: »Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το έβαλε το θέμα στις σωστές του βάσεις. Ήμουν πρόεδρος στην επιτροπή πόθεν έσχες. Όλα αναρτώνται στη διαφάνεια. Αυτοί που βιάζονται θα πρέπει να απαντάτε κι από που προήλθε το Ε1. Τα δελτία παροχής υπηρεσιών δηλαδή να κατατεθούν κι αυτά. Να ξέρουμε ποιος είναι ο εργοδότης του καθενός». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα για υπουργοποιήσεις και μη υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας από τον νομό Καβάλας, ο κ. Καλαντζής απάντησε με νόημα και δηκτικό τρόπο: »Μπορώ να προτρέψω κάποιους, αλλά όχι με συμβουλή. Δεν μπορεί να κυκλοφορείς και να εκθέτεις τον πρόεδρο λέγοντας »ο φίλος μου ο Κυριάκος». Είναι αμετροέπεια και τρόπος συμπεριφοράς που δεν συνάδει. Δεν είναι κολλητός του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης που σήκωσε πρώτος τη σημαία της υποψηφιότητας Μητσοτάκη, εγώ, που είδα τις ικανότητές του; »Κολλητοί» είμαστε όλοι κι αν θέλουμε πρέπει να κολλήσουμε όλοι δίπλα στον Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός κι αύριο να είμαστε κολλημένοι δίπλα του και να τον στηρίξουμε στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει. Ας τα αφήσουμε αυτά τα …κολλητός και ο άνθρωπος του προέδρου».

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

»Όλοι μας έχουμε φίλους και το ξέρετε. Αλλά ο φίλος μας ο ισχυρός δεν μπορεί να αποδέχεται να χρησιμοποείται από εμάς προς ίδιον όφελος η πιθανή σχέση μας. Αυτά τον ενοχλούν τον πρόεδρο που έχει αξιοκρατία και δεν θέλει αλαζονεία. Είδα δημοσιεύματα ότι ο Νίκος (Παναγιωτόπουλος) δεν θα είναι υπουργός, αλλά κάποιος άλλος υπουργός από την Καβάλα. Τα παρακάμπτω. Το ποιος θα είναι υπουργός και ποιος όχι ένας το ξέρει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πολιτική μετράει το μέτρο ο σεβασμός των συνυποψηφίων σου. Δεν χρειάζεται να προκαλούμε.  Αν δεν πάμε ενωμένοι σαν μπουνιά, δεν κερδίζουμε τίποτα. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη, δηλαδή σωστή μίξη του νέου με το παλιό», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Καλαντζής. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *