Ετήσιος Διαγωνισμός Ορθογραφίας στην Καβάλα για 7η συνεχή χρονιά

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»,  συνδιοργανώνουν για 7η συνεχόμενη χρονιά τον Ετήσιο Διαγωνισμό Ορθογραφίας μεταξύ των μαθητών των τάξεων Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού το Σάββατο 8 Ιουνίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Σχετικές δηλώσεις έκανε η πρόεδρος της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαριάνα Δρόσσου.

Όπως ανέφερε αρχικά «Είπαμε να δουν τα παιδιά την ορθογραφία σαν παιχνίδι. Πολύ συγκεκριμένα είναι πλέον τα δεδομένα για τον έβδομο ετήσιο διαγωνισμό ορθογραφίας μεταξύ των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας. Η  Ένωση συλλόγων γονέων – κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας οργανώνει κι αυτόν τον διαγωνισμό.

Στην αρχή ο διαγωνισμός γινόταν μέσα στα σχολεία. Πέρσι επειδή δεν έχουμε τη βοήθεια των σχολικών συμβούλων μια και δεν υπάρχουν πια αποφασίσθηκε να γίνεται ο διαγωνισμός από την ίδια την Ένωση.

Έτσι ο ημιτελικός γίνεται το πρωί του Σαββάτου και το απόγευμα ο τελικός».

ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ

Και πρόσθεσε πως «Ο διαγωνισμός ορθογραφίας πέρα από τα προφανή οφέλη του έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία και τα παιδιά τον περιμένουν. Φέτος ,όπως έγινε πέρσι, δεν θα γίνουν οι δύο προκριματικοί γύροι εντός των σχολείων. Έτσι το Σάββατο 8 Ιουνίου το πρωί στη δημοτική βιβλιοθήκη θα γίνει ο ημιτελικός γύρος μεταξύ των μαθητών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις επτά στον ίδιο χώρο, θα γίνει ο τελικός μεταξύ των 30 καλύτερων μαθητών του πρωινού γύρου ώστε να αναδειχθούν οι τρεις πρώτοι οι οποίοι θα βραβευτούν.

Οι διευθυντές των σχολείων του Δήμου Καβάλας πρέπει να ενημερώσουν τους μαθητές κάθε σχολείου μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου. Τα σχολεία θα στείλουν στη συνέχεια τα ονόματα των μαθητών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός ορθογραφίας είχε ετοιμαστεί να πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου εξαιτίας ωστόσο της προεκλογικής περιόδου κρίθηκε σωστό να πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Μας βοηθούν πολλοί οι δάσκαλοι και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Τα παιδιά θα γράψουν 20 λέξεις, οι 30 καλύτερες απαντήσεις θα περάσουν στον τελικό. «Ο τελικός είναι ζωντανός, είναι ανοικτός για το κοινό, για τους γονείς. 30 παιδιά σηκώνονται όρθια και γράφουν 1-1 τα γράμματα των λέξεων. Οι νικητές θα είναι 3.

Αυτός ο διαγωνισμός είναι μόνο για παιδιά πέμπτης και έκτης τάξης. Ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά υψηλός αλλά το άγχος των παιδιών είναι όμορφο τελικά».

Βέβαια όπως εξήγησε υπάρχει και η βοήθεια ενός φιλολόγου για να μην γίνει κάποιο λάθος και αδικηθεί κάποιο παιδί. Τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα από τον ημιτελικό και μετά στον τελικό γίνεται και η τελική κρίση.

«Ένας διαγωνισμός με αξία και όλα καλά για να ανοίξουν και ένα λεξικό επί ευκαιρίας τα παιδιά που έτσι και αλλιώς δεν ασχολούνται και πολύ με το γραπτό λόγο. Τα παιδιά ασχολούνται με τους υπολογιστές και δυστυχώς αν δει κανείς τα γραπτά των παιδιών θα δει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *