Ερώτηση στη Βουλή για τα θέματα που απασχολούν την Υγεία κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για το θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στην Καβάλα. Χθες έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «εκτός τις επαφές έχω μιλήσει και με τους συμπολίτες μου, ενώ είχα και πολλά τηλέφωνα που δεν είχαν εξυπηρετηθεί ή είχαν παράπονα από διάφορα Κέντρα Υγείας, από το Νοσοκομείο. Και γι’ αυτό θεώρησα καλό να κάνω μία ερώτηση στον υπουργό για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ιατρική περίθαλψη στο νομό. Φυσικά, το καίριο είναι το Νοσοκομείο αλλά από ‘κει και πέρα έχουμε τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ. Επιβάλλεται να έχουμε μία περίθαλψη για όλους μας και δεν πρέπει να έχουμε προβλήματα. Με την ερώτηση κάνω προσπάθεια κάτι να αλλάξουμε και να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Το ιατρικό προσωπικό έχει πρόβλημα διότι το 50% βασίζεται σε επικουρικούς γιατρούς. Λείπουν πολλοί μόνιμοι. Επίσης και το νοσηλευτικό προσωπικό το 2020 θα έχουμε ελλείψεις γύρω στα 200 άτομα. Αρχίζουν και υπάρχουν ελλείψεις στους τεχνολόγους του ακτινολογικού, υπάρχουν 13 άτομα που κάνουν κυκλικές βάρδιες για να εξυπηρετήσουν και στην πυρηνική ιατρική και στον μαγνητικό τομογράφο. Εκεί δεν φτάνουν. Θα έχουμε πάλι αποχωρήσεις το 2020 λόγω συνταξιοδότησης, οπότε θα αναγκαστούν κάποια τμήματα να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν. Υπάρχει πρόβλημα και στο μαστογράφο που ενώ έκανε 24 εξετάσεις την ημέρα τώρα κάνει 4. Αρχίζουμε να έχουμε προβλήματα σε όλα τα τμήματα που υπάρχουν τεχνολόγοι. Επίσης δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς. Έχουν μείνει 10 και αναγκάζονται οι συγγενείς να παίρνουν τα καροτσάκια για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους που φυσικά δεν είναι εκπαιδευμένοι.

Επίσης υπάρχουν ελλείψεις στην κλινική του Ωριλά. Πολλές φορές όταν δεν έχουν εφημερία αναγκάζονται στις 3 το μεσημέρι και πάνε τα περιστατικά στη Δράμα και την Ξάνθη. Όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα. Έχουμε ένα Νοσοκομείο που θέλαμε να μην φεύγει κανένας. Στην Καρδιολογική Κλινική δεν υπάρχουν καρδιολόγοι και πολλές φορές στα επείγοντα δεν υπάρχει καρδιολόγος».

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Για τα Κέντρα Υγείας είπε ότι «στο ιατρείο του Οφρυνίου κάνω μεγάλο αγώνα για να μπορέσουμε να το επανδρώσουμε. Έχει βγει ποιος γιατρός θα υπηρετήσει εκεί κι έδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα μία αδιαφορία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει περιστατικό εκεί και να φεύγει το ΕΚΑΒ από την Καβάλα και να κάνει μισή ώρα. Είχα φέρει ένα ασθενοφόρο από την Ιταλία με δικά μου έξοδα το οποίο είναι στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και το έχουν παρατημένο. Τους πρότεινα να το έχουν μόνιμα στην παραλία Οφρυνίου, αλλά υπήρχε μια αδιαφορία από την περασμένη κυβέρνηση και πρέπει να το τονίσουμε για να μπορέσουμε να το αλλάξουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *