Εργασία για το θρησκευτικό τουρισμό στην Καβάλα υλοποίησαν δεκατρείς μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Μόναχο

Δεκατρείς φοιτητές του Μονάχου μελετούν το θρησκευτικό τουρισμό στην Καβάλα όπως το επιβεβαίωσε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Στόχος να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός στην Καβάλα, όπου οι προοπτικές είναι πολύ μεγάλες.

Στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «καταρχήν ήδη από την επίσκεψη των εκπροσώπων της γερμανικής αποστολής που είχαμε πριν από ενάμιση μήνα περίπου στην Καβάλα, μαζί με τον επίσκοπο του Μονάχου υπήρχε και αποστολή με επιπλέον δημοσιογράφου, την κ. Ρίτερ την εκπρόσωπο του Βαυαρικού Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού. Στην αποστολή ήταν κι ένας καθηγητής πανεπιστημίου του Μονάχου του οποίου το αντικείμενο έχει σχέση με τον τουρισμό. Οπότε ήδη από τότε είχαμε ξεκινήσει συζήτηση με το συγκεκριμένο καθηγητή για το πώς μπορούν να έρθουν εδώ φοιτητές μεταπτυχιακοί του συγκεκριμένου τμήματος προκειμένου να κάνουν την εργασία τους εδώ. Το ενδιαφέρον της συνολικής αποστολής για το θρησκευτικό τουρισμό για την Καβάλα, για το Βαπτιστήριο της Λυδίας και τους Φιλίππους ήταν έντονο. Άρα επομένως ήδη η προεργασία είχε γίνει από την προηγούμενη επίσκεψη και υλοποιήθηκε τώρα».

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Κι όπως ανέφερε «την Κυριακή το βράδυ είχαμε 13 άτομα, 13 μεταπτυχιακούς φοιτητές από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, οι οποίοι συνοδεύονταν από δύο καθηγητές τους. Οι φοιτητές ήδη από τη Δευτέρα με τη βοήθεια υπαλλήλων της Δημωφέλεια επισκέφθηκαν όλο το δήμο, τους πήγαμε στους Φιλίππους, στο Βαπτιστήριο της Λυδίας, αλλά όχι μόνο. Επισκέφθηκαν την Αρχαία Εγνατία, πήγαν μέσα στην πόλη της Καβάλας, τους φέρομε επίσης σε επαφή και συζήτησαν και με εκπροσώπους του τουρισμού όπως πχ με τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων  Ν. Καβάλας  τον κ. Μιτζάλη και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής, με τον εκπρόσωπο των Τουριστικών Πρακτόρων τον κ. Ξανθόπουλο, με ξεναγό της περιοχής, οπότε ήρθαν άμεσα σε επαφή και με επαγγελματίες του τουρισμού. Αφού λοιπόν έκαναν εργασία και μάλιστα στο ΤΕΙ ΑΜΘ όπου παραχωρήθηκαν χώροι, κι ευχαριστώ πολύ και τον πρόεδρο του ΤΕΙ και φυσικά και το διδακτικό προσωπικό που ήταν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, την Πέμπτη το απόγευμα μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Και μάλιστα περιμένουμε να πάρουμε και εγγράφως τα αποτελέσματά τους. Όλοι οι φοιτητές λοιπόν ένας ένας με τη σειρά παρουσίασαν το δικό τους αποτέλεσμα, πραγματικά όλοι ενθουσιαστήκαμε. Ήταν και η δήμαρχος φυσικά παρούσα στη συγκεκριμένη συνάντηση και περιμένουμε λοιπόν να πάρουμε στα χέρια μας τη μελέτη και πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και για μας, για την Τουριστική Επιτροπή, για το πώς μπορεί να προβληθεί ακόμα περισσότερο η Καβάλα ως θρησκευτικός προορισμός».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Αναφορικά με την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά στο Νομό Καβάλας, σημείωσε πως «βέβαια να πούμε ότι συγκυριακά την Πέμπτη είχαμε και την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά στην Καβάλα. Μπορεί να ματαιώθηκε στην πορεία η συνάντηση της Παρασκευής με την υπουργό, αλλά την Πέμπτη το βράδυ ταυτόχρονα μπορώ να πω μαζί με τη δήμαρχο ήμασταν από τη μια στη συνάντηση με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και από την άλλη όμως υποδεχθήκαμε την κ. Κουντουρά και της μεταφέραμε τα αποτελέσματα των μεταπτυχιακών φοιτητών με την εργασία που έκαναν στην Καβάλα. Και η ίδια η υπουργός έδειξε ενδιαφέρον και μας είπε να γνωστοποιήσουμε και σε εκείνη τα αποτελέσματα όταν θα τα έχουμε στα χέρια μας. Με την υπουργό Τουρισμού υπήρξε μια πολύ καλή, εποικοδομητική συζήτηση και με τη δήμαρχο και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Όταν ήμασταν στη συνάντηση δέχθηκε ένα τηλεφώνημα ότι θα πρέπει εκτάκτως να μεταβεί στην Αθήνα, θα έρθει όμως πάρα πολύ σύντομα μέσα στο Μάιο για να δει από κοντά τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, όπως το Μουσείο Καπνού, το Πηλοθεραπευτήριο, θα της δείξουμε και άλλα περισσότερα στην επόμενη επίσκεψή της στην Καβάλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση