«Επουλώνουμε τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία της Τετάρτης», δήλωσε για τις ζημιές στον πρώην δήμο Φιλίππων ο Αντιδήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση στον πρώην Δήμο Φιλίππων καθώς υποχώρησαν οι βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο υπάρχει πρόβλημα με την αποδοτικότητα του ΤΟΕΒ.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η κατάσταση σήμερα (σ.σ. χθες) δεν είναι και τόσο άσχημη. Εξομαλύνθηκε. Βέβαια η βροχή παραμένει, αλλά είναι κανονική και δεν νομίζω να μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Κατά τα άλλα επουλώνουμε τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία της Τετάρτης. Νομίζω ότι η κατάσταση είναι σε έναν καλό δρόμο. Έχει γίνει το αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διότι έχουν καταστραφεί αρκετοί αγρότες οι οποίοι έχουν σπείρει χειμερινές καλλιέργειες και πρέπει με κάποιον τρόπο να αποζημιωθούν. Το ευχάριστο είναι ότι σήμερα (σ.σ. χθες) η κατάσταση είναι καλή».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ

Για τα αγροτικά κανάλια που χρειάστηκε να καθαριστούν είπε ότι «ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση, τον καθαρισμό και όλα αυτά, είναι ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) που στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ο ΤΟΕΒ Φιλίππων. Προφανώς δεν ήταν πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις του. Έχει οικονομικά προβλήματα απ’ ό,τι ακούω που ήδη επιβάρυνε την ήδη δύσκολη κατάσταση. Ο ρόλος του είναι σημαντικός. Απλά πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του. Υπάρχουν ΤΟΕΒ που είναι χρήσιμοι, απαραίτητοι, συνεπείς κλπ. Ο συγκεκριμένος ΤΟΕΒ έχει λιγάκι ένα ζήτημα βιωσιμότητας, συνέπειας στη λειτουργία του κλπ. Για μένα η τενάγεια και η παρατενάγεια περιοχή πρέπει να διαχειρίζεται από έναν ενιαίο φορέα στον οποίοι φυσικά θα συμμετέχουν και οι ΤΟΕΒ. Να είναι στελεχωμένος με διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό γιατί τα τενάγη πρέπει να έχουν ενιαία διαχείριση.

Τα τενάγη έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Τα νερά ήταν πολλά. Το κεντρικό κανάλι έφτασε σε οριακό σημείο. Σε κάποια ενδεχομένως να υπερχείλισε. Γενικά υπάρχουν προβλήματα στα τενάγη. Έχουν μετατραπεί αι πάλι σε λίμνη.

Πάντως τώρα είμαστε σε φάση που διαχειριζόμαστε τις πληγές που άφησε η θεομηνία. Πολλά υλικά έχουν πέσει σε δρόμους. Οι δρόμοι έχουν χαλάσει σε πολλά σημεία. Στα σημεία που έχει χαλίκι διαβρώθηκαν. Πρέπει με κάποιον τρόπο να αποκατασταθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *