Επιτροπή συστάθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Επιτροπή συστάθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης συμμετέχει στην επιτροπή και σε δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν προετοιμάσει και έναν ειδικό χώρο για φιλοξενία τέτοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο κορωνοϊός έχει μπει στη ζωή μας και απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα. Γι’ αυτό κι εμείς σαν γενικό νοσοκομείο Καβάλας προετοιμαζόμαστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι κι όλοι το απευχόμαστε. Έχουμε κάνει μια επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο λοιμοξιολόγος κ. Ξενοφών Κροκίδης, συμμετέχω εγώ, συμμετέχει η προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας, η προϊστάμενος των επειγόντων περιστατικών και νοσηλεύτρια από τη νοσηλευτική υπηρεσία. Όσον αφορά το κτηριακό κομμάτι έχουμε ετοιμάσει κάποιο χώρο ο οποίος δεν έχει επαφή. Είναι στην είσοδο του νοσοκομείου και δεν έχει επαφή με τις όλες κλινικές και με τον κόσμο. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε τοποθετήσει δύο κρεβάτια, φιάλες οξυγόνου, ο χώρος είναι έτοιμος από υγειονομικής πλευράς. Είναι έτοιμες οι φόρμες που θα χρειαστούν για τους γιατρούς. Όλος ο εξοπλισμός για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για τις καθαρίστριες. Θέλω να πιστεύω ότι λειτούργησε καλά η επιτροπή. Χθες είχαν και μια επίδειξη με την παρουσία και του νομίατρου, Χρήστου Παπαδόπουλου, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Έγινε ένα τεστ πώς θα ντυθούν οι γιατροί, οι νοσοκόμες, η καθαρίστρια για να υποδεχθούν αν συμβεί κάτι.

Να ευχαριστήσω την επιτροπή που λειτούργησε πάρα πολύ σωστά στο τεστ. Παρακολούθησα το τεστ που έγινε και θέλω να πιστεύω ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι θα είμαστε αρκετά έτοιμοι να εξετάσουμε το περιστατικό και μετά να το προωθήσουμε στο σημείο αναφορά. Η Καβάλα δεν είναι σημείο αναφοράς, είναι σημείο υποδοχής. Κι ό,τι συμβεί το μεταφέρουμε είτε στην Αλεξανδρούπολη, είτε στο ΑΧΕΠΑ. Η πρόληψη είναι ό,τι το καλύτερο και σ’ αυτόν τον τομέα είμαστε έτοιμοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *