Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καβάλας στην υπουργό Παιδείας για να μην γίνουν αλλαγές στην Τριτοβάθμια

Η Ένωση  Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας  έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως αναφορικά με το σύστημα Εισαγωγής των μαθητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση επισημαίνοντας την ανάγκη να μην υπάρξουν δραματικές αλλαγές στο σύστημα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Νίκο Σιδηρόπουλο θα πρέπει να σταματήσει η πρακτική των συχνών αλλαγών στο σύστημα αυτό.

Όπως σημείωσε αρχικά ο κ. Σιδηρόπουλος «Υπάρχουν ήδη εξαγγελθείσες επικείμενες αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και αυτές οι εξαγγελίες έχουν γίνει από την κ. υπουργό περίπου στα τέλη του καλοκαιριού. Μέσα σε όλα αυτά που είπε η υπουργός επιθυμεί το υπουργείο να επαναφέρει τη βάση εισαγωγής του 10 στα Πανεπιστήμια.

Επίσης διαβάσαμε ότι και τα ίδια τα Πανεπιστήμια θα έχουν τη δυνατότητα αν το επιθυμούν να καθορίσουν υψηλότερη βάση από αυτή την γενική που καθορίζει το υπουργείο.

Επίσης υπάρχει πρόθεση αλλαγής κάποιων μαθημάτων στα οποία δίδουν εξετάσεις τα παιδιά και αλλαγές ως προς την ύλη των μαθημάτων. Σημειώνουμε ότι αλλαγές ότι ως προς την έκταση της ύλης των μαθημάτων έχουν γίνει ήδη με απόφαση που έχει δημοσιευθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτος.

Όλη η αγωνία λοιπόν των παιδιών και των οικογενειών τους, είναι ότι κάθε φορά που έρχεται ένας υπουργός και ας είναι της ίδιας κυβέρνησης, τροποποιεί σύμφωνα με αυτά που έχει στο μυαλό του και στις σκέψεις που έχει κάνει, κομμάτια, τμήματα του συστήματος και των εισαγωγικών εξετάσεων αλλά και σε άλλα πεδία της εκπαίδευσης και στις άλλες βαθμίδες. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει».

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Και πρόσθεσε πως «Εφόσον θέλουμε να έχουμε πολίτες άρτια εκπαιδευμένους με πραγματικές γνώσεις δεν γίνεται συνεχώς να τροποποιούμε όλο τον σκελετό του συστήματος. Από εκεί πηγάζει η ανησυχία μας και για αυτό προέκυψε η συγκεκριμένη επιστολή.

Διάβασα ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επαναφέρει τα λατινικά. Σωστά. Του χρόνου λέει. Ο μαθητής λοιπόν της Β` Λυκείου τι θα διαβάσει; Κοινωνιολογία που ισχύει ή λατινικά. Γιατί για να έχει αξιώσεις ο μαθητής θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο και δεν θα έρθει το καλοκαίρι της τρίτης λυκείου να διαβάσει για να πετύχει με αξιώσεις την είσοδο του σε σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *