Επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την κάλυψη των δύο θέσεων στο Ειρηνοδικείο Θάσου απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα του Ειρηνοδικείου και ζητά την πλήρωση των δύο θέσεων των γραμματέων.  Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αποσπαστεί ένας υπάλληλος από την Καβάλα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γραμμένος.

Ο κ. Γραμμένος σημείωσε πως «Εκτός από τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ στον σύλλογο και ιδιαίτερα με το Ειρηνοδικείο της Θάσου ήρθε να προστεθεί αιφνιδιαστικά ένα ακόμη ζήτημα. Εκεί υπηρετούσε ένας Γραμματέας και ο άνθρωπος αυτός που έκανε όλη τη δουλειά, έχει εκλεγεί με τον νέο Δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη και προορίζεται να γίνει Αντιδήμαρχος.

Αντιλαμβάνεστε ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα φύγει. Βέβαια έτσι και αλλιώς θα έβγαινε σε σύνταξη σε ένα χρόνο.

Έτσι στείλαμε μια επιστολή στον αρμόδιο υπουργό με κοινοποίηση και στους αρμόδιους φορείς και στην συνέχεια στάλθηκε και επιστολή από το Ειρηνοδικείο Θάσου και τον προϊστάμενο του Ειρηνοδικείου Καβάλας και ζητάμε την πλήρωση και των δύο θέσεων των γραμματέων που προβλέπονται στην Θάσο αφού από 1η Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει κανείς.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποσπαστεί υπάλληλος από την Καβάλα και βέβαια μια προσωρινή έστω απόσπαση για τον οποιοδήποτε υπάλληλο θα δημιουργήσει θέμα με την καθημερινή μετακίνησή του και τη διαμονή του στην Θάσο.

Υπάρχει αντίδραση, οι υπάλληλοι δεν δέχονται να μετακινηθούν και το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί τάχιστα.

Κάνουμε αγώνα για την μετεστέγαση του Ειρηνοδικείου σε νέες εγκαταστάσεις και δεν θα υπάρχει εκεί προσωπικό! Θεωρώ ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί και δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτε στην τύχη του γιατί θα γίνουμε περίγελος του υπουργείου.

Το θέμα είναι σοβαρό αφού μιλάμε για μια δημόσια δικαστική υπηρεσία που εξυπηρετεί κόσμο πολύ. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάψει την λειτουργία του το Ειρηνοδικείο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *