ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επιστολή στον Δήμο Καβάλας έστειλε το Επιμελητήριο για το Park Food Festival

Επιστολή στον Δήμο Καβάλας έστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας για το Park Food Festival καθώς όπως φαίνεται η όλη εκδήλωση δεν είναι εθελοντική αλλά κερδοσκοπική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία και υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι «η εκδήλωση δεν είναι εθελοντική, αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι μία εκδήλωση που γίνεται από ιδιώτη επιχειρηματία με σκοπό το κέρδος. Μ’ αυτόν τον ιδιώτη έχει υπογράψει και ο Οργανισμός Λιμένα και ο δήμος Καβάλας σύμβαση για παραχώρηση χώρου. Η δεύτερη επιστολή που έφυγε την Τρίτη, απευθύνεται κυρίως στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Αντιπεριφέρεια, τις υπηρεσίες που εποπτεύουν τέτοιες εκδηλώσεις και βάζοντας ξανά το ερώτημα, εφόσον υπάρχει ρητή απαγόρευση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπεκμίσθωση χώρου πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν να μιλάνε για περίπτερα προς επιχειρήσεις οι οποίες μισθώνουν το χώρο με σεβαστό ποσό από 300 μέχρι και 600 ευρώ. Αυτό είναι για μας το πρώτο μεγάλο ερώτημα.

Το δεύτερο είναι ότι, ενώ έχουν γίνει όλες αυτές οι καταστάσεις και μιλάμε για ιδιωτική πρωτοβουλία, βλέπουμε τη Δημοτική Αρχή να στέλνει οχήματα, ανθρώπους του δήμου σε έναν ιδιώτη, να κάνει έργο ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να έχει παρουσία εκτός αν το διοργανώνει ο ίδιος ο δήμος και δεν μας το λέει. Από ‘κει και πέρα είναι αυτό που θέτουμε, όπως ελέγχουν και «ξεσκονίζουν» τις επιχειρήσεις μας που ξέρουν πού βρισκόμαστε, σε ποια οδό, σε ποιο τετραγωνικό μέτρο, πώς έρχονται καθημερινά και ελέγχουν οι διάφοροι ελεγκτικοί μηχανισμοί –ΙΚΑ, εφορία, ΣΔΟΕ, επόπτης εργασίας- καθημερινά και με τυπολατρία και με το γράμμα του νόμου, βάζουν πρόστιμα, διερωτώμαστε αν όλα αυτά έχουν γίνει κι εδώ. Αν υπάρχουν αδειοδοτήσεις όπως έχουν τα καταστήματά μας, αν πληρούν τις προδιαγραφές όπως τα καταστήματά μας κ.ο.κ.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, αυτό το ερώτημα και τον προβληματισμό θέτουμε και θίγουμε ότι πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του αν κάτι συμβεί».

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «εδώ είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Ο νόμος απαγορεύει τέτοιες δραστηριότητες όταν σε λίγα μέτρα υπάρχει τέτοια παρεμφερής δραστηριότητα. Όταν υπάρχει αρχαιολογικός χώρος, λαϊκή αγορά. Δηλαδή, βλέπουμε παράλογα πράγματα να συνεχίζονται. Έχουν κατακλύσει την πόλη με αφίσες και με μπάνερ, όταν εμάς ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου πέρυσι που κάναμε την έκθεση δεν μας άφησαν να βάλουμε ένα μπάνερ. Κι εδώ βλέπουμε ότι όλη η Ερυθρού Σταυρού, η πλατεία, είναι γεμάτες. Έχουν πάρει άδεια; Γιατί βλέπουμε αυτό το καθεστώς εύνοιας και ενίσχυσης του αθέμιτου ανταγωνισμού; Αυτό ρωτάμε. Από ‘κει και πέρα, αν τα έχουν όλα ας κάνουν το φεστιβάλ κι ας το κάνουν και στην πλατεία και να έχει περισσότερο κόσμο και να έρθουμε κι εμείς. Ας τα κάνουν όλα όπως πρέπει –γιατί αυτό «φωνάζει» η αγορά που εκπροσωπούμε. Δεν είμαστε αντίθετοι σε καμία εκδήλωση, αλλά όχι όταν ένας ιδιώτης έχει σκοπό το κέρδος. Από ‘κει και πέρα πρέπει όλα να τηρηθούν με τυπολατρία όπως γίνεται και απέναντί μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *