Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας, από τον Σύλλογο Φίλων κατά του Καρκίνου, για το θέμα της αποχώρησης του ογκολόγου από το Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Σύλλογος Φίλων Κατά του Καρκίνου Καβάλας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας για το θέμα της αποχώρησης του ογκολόγου κ. Δημήτρη Κασαράκη από το Νοσοκομείο Καβάλας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φώτου έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως είπε, «το περιεχόμενο της επιστολής αφορά τη λανθασμένη διοικητική ενέργεια που έγινε κι από τον ογκολόγο γιατρό αλλά και από τον περιφερειάρχη υγείας για την κατεπείγουσα μεταφορά του ογκολόγου από την Καβάλα στο Θεαγένειο. Έτσι μας άφησε, εμάς τουλάχιστον, δίχως τον γιατρό μας. Η επιστολή αναφέρει γι’ αυτήν τη λανθασμένη ενέργεια αλλά και το γιατί δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η μετακίνηση. Κατ’ αρχάς οι ογκολογικοί ασθενείς στο Νοσοκομείο Καβάλας ανέρχονται περίπου στους 5 χιλιάδες. Το ογκολογικό τμήμα έγινε ένα πρότυπο τμήμα που κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να εξυπηρετεί όχι μόνο τους ασθενείς της Καβάλας αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών της Δράμας, το δυτικό τμήμα του νομού Ξάνθης και το ανατολικό τμήμα του νομού Σερρών. Και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα. Ο γιατρός κ. Κασαράκης πράγματι είναι ένας άριστος γιατρός, κατόρθωσε να κρατήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά έκανε, δυστυχώς, το λάθος να κάνει την αίτησή του για να φύγει απροειδοποίητα. Ο ογκολογικός ασθενής είναι ένας ιδιαίτερος ασθενής. Όταν μας πουν ότι έχουμε καρκίνο, αμέσως στο μυαλό μας φωλιάζει ο φόβος του θανάτου. Εκεί που περιμένουμε να βρούμε τη λύση είναι ο γιατρός. Και είναι μία εξάρτηση αυτή γιατί από αυτόν αντλούμε την ελπίδα για ζωή. Ο κ. Κασαράκης έχει το δικαίωμα να κοιτάξει την καριέρα του, το συμφέρον του, αλλά θα έπρεπε να ενημερώσει τους ασθενείς του. Να τους προετοιμάσει, να τους απεξαρτήσει. Κι αυτό θα γινόταν μόνο από αυτόν.

Είπα στους άλλους ασθενείς ότι οι γιατροί που θα μείνουν, η κα Χαμαλίδου που είναι μια άριστη γιατρός με πολύ σπουδαίο έργο, αθόρυβα, θα σας δώσει την ίδια αγωγή. Μου είπαν «τι μου λες τώρα; Εμένα αυτός ο γιατρός με πήρε από 8 μονάδες και μου τις κατέβασε στις 2. Ποιος θα μπορέσει να μου το κάνει;». Αυτήν την εξάρτηση μόνο ο κ. Κασαράκης θα μπορούσε να την κάνει.

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ»

Θα έπρεπε κατ’ αρχάς να είναι ενήμερος ο διοικητής του Νοσοκομείου αλλά όπως κι εμείς, το έμαθε από τη Διαύγεια. Δεν έγινε καμιά συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών. Ο κ. Κασαράκης θα έπρεπε να μείνει ένα χρονικό διάστημα να ενημερώσει τους ασθενείς του, να τους προετοιμάσει για την αλλαγή και μετά να πάει στο καλό. Εμείς τιμήσαμε τον κ. Κασαράκη, του συμπαρασταθήκαμε γιατί πράγματι τα πρώτα χρόνια της παραμονής του ήταν δύσκολα γι’ αυτόν. Ήμασταν πάντα δίπλα του. Σε μας προσέφευγε για κάθε πρόβλημα που υπήρχε στο Ογκολογικό αλλά δεν θα έπρεπε να φύγει με αυτόν τον τρόπο. Θα έπρεπε να παραμείνει, να βοηθήσει τους ασθενείς του, να τους ενημερώσει, να τους προετοιμάσει για την αλλαγή.

Ευτυχώς, όμως, έχουμε καλές λύσεις. Την Τετάρτη ο υπουργός  Υγείας πήρε απόφαση να αναβαθμίσει το Ογκολογικό Κέντρο Καβάλας. Θα προκηρυχθεί θέση για μόνιμο γιατρό ογκολόγο, θα δοθεί επίσης μια θέση παθολόγου γιατρού και ίσως ο κ. Κασαράκης να έρχεται κάποιες μέρες εδώ για να ενημερώσει τους ασθενείς του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *