Επιπλέον καθαρίστριες θα προσλάβει ο Δήμος Καβάλας για να καλύψει τα κενά στα σχολεία

Δεν καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων στον τομέα της καθαριότητας καθώς δεν επαρκούν οι σχολικές καθαρίστριες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά θα προχωρήσουν στην πρόσληψη 15 καθαριστριών για να καλύψουν τα κενά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έγινε εκτεταμένη συζήτηση τις τελευταίες μέρες για το θέμα. Εύλογα, διότι η υγεία των μαθητών και η καθαριότητα των χώρων αυτών είναι πάνω απ’ όλους. Το καινούργιο σύστημα που αποφάσισε η κυβέρνηση κάποιες σχολικές καθαρίστριες κυρίως μερικής απασχόλησης είδαν τις αποδοχές τους να μειώνεται κατά ένα μέρος κι αυτό είναι σημαντικό. Έπρεπε με το καινούργιο σύστημα που όρισε καθαρίστριες σε κάθε δήμο όχι τον αριθμό που ζητήσαμε –εμείς ζητήσαμε πολύ περισσότερες πλήρους και μερικής απασχόλησης- δημιούργησε νέα δεδομένα κι έπρεπε να δούμε στην πράξη αν με αυτά οι σχολικοί χώροι, οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι θα ήταν καθαροί ιδίως βάσει των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Που απαιτούν μεγαλύτερη και πιο σχολαστική καθαριότητα. Διαπιστώθηκε ότι δεν καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες της πρώτη βδομάδα λειτουργίας. Οι σχολικές καθαρίστριες και οι διευθυντές το επεσήμαναν και έχουν δίκιο. Χρειάζονται μερικές ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά. Στο πλαίσιο αυτό, θα προχωρήσουμε σε πρόσληψη ορισμένων ακόμη καθαριστριών, κατά προσέγγιση γύρω στις 15 μερικής απασχόλησης. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα σε 15 συμπολίτισσές μας να έχουν κάποιες απολαβές, κατά κανόνα άτομα με οικονομικά προβλήματα. Κι έτσι θα λυθεί το θέμα για να έχουμε τις υπηρεσίες που πρέπει στον κρίσιμο αυτό τομέα».

ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Για το ζήτημα της μείωσης αποδοχών των σχολικών καθαριστριών είπε ότι «εδώ και μια βδομάδα είχαμε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών και μας διευκρίνισαν ότι όταν οι καθαρίστριες και τα αντίστοιχα σωματεία είναι μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επειδή το ωράριο εργασίας καθαριστές- καθαρίστριες δημοτικούς υπαλλήλους είναι 6 ώρες, δουλεύοντας τρίωρο δικαιούνται το 50% των αποδοχών κι όχι τα 3/8. Με το σημερινό καθεστώς οι καθαρίστριες είναι μέλη άλλων σωματείων και με τρίωρη απασχόληση παίρνουν τα 3/8. Αυτό με τις ίδιες ώρες απασχόλησης μπορεί να διορθωθεί και να αποκατασταθεί.

Επιπλέον, με το καινούργιο σύστημα που επέλεξε η κυβέρνηση να ορίσει τον τρόπο καθαριότητας των σχολείων, προέκυψε πρόβλημα με λιγότερες καθαρίστριες από αυτές που χρειαζόμαστε διότι του δήμου η προηγούμενη διοίκηση λειτουργούσε με λάθος τρόπο και δήλωσε διαφορετικές αίθουσες από αυτές που πραγματικά καθαρίζονταν. Υπήρχε σύστημα πολύ διαφορετικό που δεν ανταποκρινόταν πλήρως στην πραγματικότητα. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην προηγούμενη διοίκηση διότι το υπουργείο βλέπει τις δηλωμένες αίθουσες και με βάση αυτές καθόρισε τον αριθμό καθαριστριών ανάλογα αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Έτσι προέκυψαν μία- δύο καθαρίστριες σε τεράστια σχολικά συγκροτήματα.

Εμείς είδαμε τα κενά και θα καλύψουμε με την πρόσληψη καθαριστριών και το πρόβλημα θα λυθεί. Δεν θα έχουμε πρόβλημα καθαριότητας σε κανένα σχολείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *