Επικριτικός ο βουλευτής, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, σχετικά με τις υβριστικές δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Γραμμένου, για το θέμα των προσφύγων

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης σχετικά με τις υβριστικές δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Γραμμένου εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος την Δευτέρα. Παράλληλα διέψευσε τους ισχυρισμούς της δημάρχου για έλευση 2000 προσφύγων στο Ασημακοπούλου.

Ο κ. Εμμανουηλίδης είπε ότι «αυτή φρίκη που ακούστηκε μας πάει σε χρόνια πέτρινα για την κοινωνία η τοποθέτηση του κ. Γραμμένου. Μέρες ’36, μέρες ’45-’49, μέρες φρίκης της κοινωνίας μας. Αυτό είναι το αποτύπωμα που αφήνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο, δυστυχώς, για την απερχόμενη δημοτική Αρχή υπάρχει και μια παρέα γύρω από αυτόν που εμφορούνται από αυτές τις χριστιανικές καθ’ όλα και ευαγγελικές θέσεις. Είναι λυπηρό ένας άνθρωπος που ευαγγελίζεται το λόγο της αγάπης να μιλάει κατά αυτόν τον τρόπο με κλειστά- ανοιχτά μικρόφωνα. Κι έχει αν κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται τη συνύπαρξη ανθρώπων που δεν εμφορούνται με τις δικές του απόψεις. Αυτό η κοινωνία το αποτίμησε και ο Θεός να βάλει το χέρι του».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Για το θέμα των 2000 προσφύγων είπε ότι «η κα δήμαρχος με τη μέθοδο κάπου έμαθα, κάτι πληροφορήθηκαν, χωρίς να έχει στοιχεία να τα καταθέσει για να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα, μίλησε για έλευση 2000 προσφύγων. Τη Δευτέρα μίλησα με τον αρμόδιο υπουργό, τον Δημήτρη Βίτσα, δεν υπάρχει τέτοια προοπτική και είναι πραγματικά στενάχωρο το γεγονός να σπείρουμε το φόβο ως μέσο διαχείρισης θεμάτων στην τοπική κοινωνία. Υπάρχει ένας σχεδιασμός από την πλευρά του υπουργείου για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού πληθυσμού που υπάρχει στη Μόρια και τα άλλα κέντρα που δέχονται τον κύριο όγκο των μεταναστών προσφύγων. Η πολιτική μας όλο τον τελευταίο καιρό, εκτός από τον πρώτο καιρό με το ανθρώπινο τσουνάμι που ενέσκηψε το 2015, από ‘κει και έπειτα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Υπάρχει στη Μόρια ένας αριθμός που δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά την συνύπαρξη των προσφύγων με την τοπική κοινωνία. Υπάρχει σχεδιασμός να διοχετευτεί ο πλεονάζων αριθμός σε όλη την επικράτεια. Ο σχεδιασμός για την περιοχή μας δεν δημιουργεί κανένα ουσιαστικό πρόβλημα διότι τόσο καιρό ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενείται δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην πόλη. Σ’ αυτήν τη λογική και μ’ αυτήν την πρακτική θα πορευτούμε και στη συνέχεια. Αυτοί που γίνονται κυνηγοί μαγισσών θα πρέπει επιτέλους να χαμηλώσουν τους τόνους και ούτε ο αριθμός των 2000 βρίσκεται σε αντιστοίχηση με την πραγματικότητα, ούτε ο παραμικρός φόβος. Όλα θα λειτουργήσουν κανονικότατα, κάτι που σε κάποιους ανθρώπους δημιουργεί πρόβλημα. Θα γίνει αυτό που πρέπει για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ο αριθμός των προσφύγων που θα έρθει θα είναι απολύτως ελεγχόμενος, για να εξασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *