Επικρίσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό στην Καβάλα

Για έλλειψη προγραμματισμού και ενημέρωσης για το προσφυγικό  από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Η ίδια είχε χθες επαφές στην Αθήνα για να ενημερωθεί.

Όπως ανέφερε «Προσωπικά θα ή θελα να έχω και να δώσω μια συγκεκριμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό θέμα αλλά δυστυχώς δεν έχω! Όπως είπε και ο δήμαρχος Καβάλας  κ. Μουριάδης ακόμη και οι Δήμαρχοι δεν ενημερώνονται από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν υπάρχει ούτε προγραμματισμός ούτε σχέδιο. Ίσως και να μην ξέρουν καν οι ίδιοι πόσους θα στείλουν!

Πρέπει όπως επιτέλους να έχουμε εικόνα ώστε να μπορέσει και ο Δήμος Καβάλας  να ετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει και τις ανάγκες των ανθρώπων που θα έρθουν αλλά και τις ανάγκες των πολιτών, των κατοίκων της περιοχής μια και δεν γίνεται να επιβαρύνονται με τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Η ίδια μάλιστα καθ` όλη τη  διάρκεια της Τετάρτης αναζητούσε πληροφορίες προκειμένου με την σειρά της να προσφέρει ενημέρωση και στους υπολοίπους .

«Σαφώς και θα έρθουν πρόσφυγες αλλά η Καβάλα στο κάμπ του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου όπως μας είπε και ο κ. Μουριάδης μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 300 άτομα επιπλέον…. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα νούμερα που ακούγονται.

Θα πρέπει να δούμε και με κάποιο τρόπο να περιορισθούμε σε αυτό τον αριθμό και τους υπολοίπους να τους φιλοξενήσουν άλλες περιοχές. Απλά δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, δεν έχουμε καμία πληροφορία από τους καθ` ύλιν αρμοδίους. Βλέπουμε και πράττουμε» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *