Επικίνδυνα τα πλευρικά διόδια στον Άγιο Ανδρέα…

 

 

 

 

 

 

Πρώτη η εφημερίδα μας ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα με τα παράπλευρα διόδια στον Άγιο Ανδρέα του Δήμου Καβάλας…. Διόδια με μία είσοδο που προκαλούν ουρές αυτοκινήτων…  Θα θρηνήσουμε θύματα…. Το ίδιο «σκηνικό» επαναλήφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το Σαββατοκύριακο  στην είσοδο της Εγνατίας Οδού για το ρεύμα προς Καβάλα από τον κόμβο του Αγίου Ανδρέα… Δηλαδή  ουρές αυτοκινήτων, ταλαιπωρία, εκνευρισμός και πολύ προβληματισμός  για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που   σημειωθεί κάποιο ατύχημα στην περιοχή και χρειαστεί να διέλθει  ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά και είναι απαραίτητη η διέλευση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας κ.λ.π….

Την Κυριακή 25 Ιουλίου, όπως και την προηγούμενη μέρα η ουρά των οχημάτων έφτασε τα 3 χιλιόμετρα, η αναμονή ξεπέρασε τα 10-15 λεπτά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η μπάρα των διοδίων απελευθερωνόταν  περιοδικά για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Είναι προφανές ότι η θερινή κίνηση των οχημάτων  που, κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββατοκύριακου ειδικά, αυξάνεται κατακόρυφα με την επιστροφή των λουομένων από τις παραλίες του Δήμου Παγγαίου, δεν μπορεί να απορροφηθεί από τον ελλειπή  σταθμό των διοδίων με τη μία λωρίδα και το μόλις ένα  ταμείο  πληρωμής του αντιτίμου διέλευσης.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα απευθυνθεί στον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ για να δοθεί λύση, προτείνοντας να μην λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες..… Το ίδιο επιβάλλεται να γίνει και με τους βουλευτές…. Η κατάσταση είναι πραγματικά επικίνδυνη… Κατά την προσωπική μας άποψη τα διόδια αυτά πρέπει να καταργηθούν, είναι επικίνδυνα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση