Επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και εργαζόμενους πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας υλοποιεί επιδοτούμενα σεμινάρια για τους ανέργους και τους εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα συνταξιουχικά σωματεία για να διενεργούνται εκεί τα σεμινάρια όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστας Ποδάρας.

Ο τελευταίος είπε ότι «από την αρχή της θητείας μου ξεκίνησε μια σειρά ενεργειών προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων, με επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης. Είδαμε ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη και την υλοποιήσαμε. Συνεχίσουμε μέχρι σήμερα και θα το κάνουμε όσο μπορούμε. Πηγαίναμε σε ΚΕΚ και πληρώναμε υπέρογκα ποσά για αν λειτουργήσουμε αυτές τις ημερίδες. Τους τελευταίους μήνες, όμως, σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν στο ισόγειο του κτηρίου του ΕΥΚ κάποιες αίθουσες. Τις αξιοποιήσαμε λίγο και κάνουμε εκεί αυτά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για εργαζόμενους και ανέργους. Προκύπτει τεράστια ανάγκη για αίθουσες τις οποίες δεν έχουμε.

Έχουμε για χρήση αίθουσες του κτηρίου του ΟΑΕΔ στον πρώτο όροφο που στεγάζονται τα γραφεία του ΕΥΚ και στο δεύτερο όροφο είναι τα γραφεία των σωματείων όλου του νομού Καβάλας. Στον τρίτο όροφο κλπ δεν υπάρχει χρήση από τον ΟΑΕΔ. Έτσι, στείλαμε μια επιστολή τα σωματεία των συνταξιούχων που φιλοξενούνται εδώ και 9-10 χρόνια και μάλιστα υπάρχει κι έγγραφο που λέει ότι αν παραστεί ανάγκη οι διοικήσεις των σωματείων θα αναζητήσουν άλλον χώρο για να στεγαστούν.

Προέκυψε, λοιπόν, αυτή η σοβαρή ανάγκη προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων. Δεν γίνεται αν πληρώνουμε χρήματα για να κάνουμε τα σεμινάρια. Σεβόμαστε μεν τους συνταξιούχους, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ακούγονται πολλά σενάρια. Ο κ. Παναγιωτίδης ο πρόεδρος των συνταξιούχων λιπασμάτων μου είπε ότι ήδη εδώ και χρόνια εμείς δεν ανεχόμαστε να είμαστε στο υπόγειο και ψάχνουμε χώρο να στεγαστούμε. Θα μπορούσε ο δήμος να τους φιλοξενήσει σε έναν χώρο ή να το κάνει η Περιφέρεια.

Αυτά τα σεμινάρια γίνονται τακτικά. Υλοποιούμε προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, συνδικαλιστικά, με θέματα τουρισμού, επισιτισμού, λογιστικά και διάφορα άλλα. Συνεχώς, για να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι. Άλλωστε είναι ένας από τους σκοπούς του ΕΥΚ. Τα κάνουμε στο ισόγειο του ΕΥΚ, δεν έχουμε άλλη θέση γι’ αυτά».

One thought on “Επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και εργαζόμενους πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

  • 10 Ιουλίου, 2020, 2:58 πμ
    Permalink

    θα ενδιαφερομουν να παρακολουθησω σεμιναρια.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *