Επιβαρυντική για τους καταναλωτές η επικείμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με τον πρόεδρο Βενζινοπωλών Φ. Πούλο

Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 230 ευρώ στα 280 ευρώ, γεγονός που το θεωρεί πολύ επιβαρυντικό για τους καταναλωτές ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη γνωστό ποιο θα είναι το ποσό επιστροφής στους καταναλωτές και ποιοι το δικαιούνται.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πούλος ανέφερε πως «αυτό έχει ψηφιστεί με τα πρώτα προαπαιτούμενα που είχαμε στις αρχές του καλοκαιριού. Έχει ψηφιστεί η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 230 ευρώ στα 280, συν τη μία μονάδα που έχουμε από την αύξηση του ΦΠΑ. Αυτό δημιουργεί ένα άσχημο κλίμα για την αρχή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης ακόμα δεν έχει καταλήξει η κυβέρνηση πόσο θα είναι το ύψος της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αυτό το περίφημο επίδομα, κι αν θα υπάρχει και σε ποιους θα δοθεί και ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια».

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΟΙ ΦΟΡΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «θέλω να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή αν ισχύσουν αυτές οι τιμές που βλέπουμε τώρα, ο καταναλωτής θα πληρώνει πάνω από 50% για τους Ειδικούς Φόρους για το πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή. Αν η τιμή θα είναι κοντά στα 90 – 92 λεπτά που υπολογίζουμε, πάνω από τα 45 – 46 λεπτά θα είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ για αυτό το προϊόν. Οι καταναλωτές αγοράζουν φόρους κι όχι προϊόν, σε ένα αγαθό που πρέπει να βρίσκεται παντού και να μην δημιουργούμε προβλήματα ώστε να το αγοράζει ο κόσμος. Είναι νομίζω ένα είδος πρώτης ανάγκης και δεν μπορούμε να δημιουργούμε τέτοιου είδους προβλήματα και να μπαίνουν εμπόδια στους καταναλωτές.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου και δεν έχει καταλήξει η κυβέρνηση ποιο θα είναι το ύψος της επιστροφής. Αυτό αναμένουμε να το δούμε τις επόμενες μέρες. Δεν έχει ανοίξει καν ακόμα η συζήτηση ούτε με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, ούτε σε κάποιο οικονομικό επιτελείο έχουμε ακούσει κάτι να γίνεται, ας ελπίσουμε να μη δούμε τα περσινά γεγονότα που οι αιτήσεις ξεκίνησαν να γίνονται 1η Δεκεμβρίου και είχαμε πάρα πολύ κόσμο στην αναμονή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση