«Επείγον και σημαντικό το έργο στο Παληό, ο δρόμος πρέπει να γίνει άμεσα» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Δημοσθένης Τουλκίδης

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Παληό με τις εργασίες να έχουν σταματήσει προσωρινά  σε ότι αφορά το τοιχίο που κατέρρευσε στην περιοχή γλάστρες. Η εξήγηση για την διακοπή των εργασιών  είναι ότι για τις παρεμβάσεις του ιδιώτη εργολάβου, ο οποίος με δικές του δαπάνες θα επαναφέρει το τοιχίο, χρειάζεται έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Η έγκριση θα δοθεί εντός των ημερών προκειμένου οι εργασίες στο τοιχίο να αρχίσουν και πάλι. Όμως από ότι φαίνεται η ολοκλήρωση των εργασιών  θα καθυστερήσει λόγω του ότι   πρόκειται για έργο με ιδιαιτερότητες που είναι χρονοβόρες, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης.

«Σε αυτή την φάση θα πρέπει να πούμε ότι το έργο συνεχίζεται και ο δρόμος θα κατεβεί και θα ξαναφτιαχθεί. Ο Δήμος Καβάλας αναλαμβάνει τα πάντα. Χρειάζεται βέβαια υπομονή ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα μας κάνουν παρέα κάποιες εβδομάδες. Επίσης έτσι όπως φαίνεται να κατασκευάζεται ο δρόμος είναι πιθανό να χρειασθεί να κλείσει εντελώς κάποια στιγμή. Αλλά αυτό θα γίνει όταν φτάσουμε να κάνουμε εργασίες εντός του οδοστρώματος.

Το ζήτημα είναι απολύτως επείγον. Γιατί πάντα υπάρχει το θέμα της ασφάλειας αφού ο δρόμος εξακολουθεί να είναι στον αέρα από τη μια του πλευρά. Και πέραν τούτου μιλάμε για το δρόμο που οδηγεί σε εκείνη την περιοχή και όποιος νομίζει ότι είναι κάτι απλό πλανάται πλάνη. Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα από την άλλη πλευρά μια και το αριστερό διάζωμα είναι πάνω στο βουνό αλλά γενικά δεν μπορείς να αφήσεις έτσι μετέωρο ένα δρόμο.

Πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα».

21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ο κ. Τουλκίδης αναφέρθηκε και στο έργο που εγκρίθηκε για το 21ο Δημοτικό Σχολείο και τις επικρίσεις από τον πρώην δήμαρχο κ. Σιμιτσή.

«Όσο για τον πρώην δήμαρχο κ. Σιμιτσή που μας κατηγόρησε γιατί κάνουμε τάχα πανηγυρισμούς επειδή εγκρίθηκε το έργο στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, νομίζω ότι αυτό που έχει ως θέμα ο κ. Σιμιτσής είναι το γεγονός ότι δεν θέλει να συνεχίσουμε έργο που η δική του διοίκηση απλά χάραξε.

Άραγε θα ήθελε να κρατήσει τις μελέτες μέσα στο ράφι και να της κοιτάει; Αυτές οι μελέτες με τις οποίες μπορεί να γίνει έργο που οραματισθήκαμε μέσα στην πόλη μπορεί να αξιοποιηθεί… Και με αυτό το γεγονός πρέπει να χαίρεται όλη η πόλη. Αν τώρα όλοι οι άλλοι πρέπει να λυπόμαστε δεν μπορώ να το ξέρω. Αλλά μήπως και τα ίδια δεν  ακούσαμε και για τα έργα του Προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και για 8,6 περίπου εκ. ευρώ που θα έρθουν στον τόπο μας; Τα ίδια μας είπαν και για εκεί, όταν μιλάμε μάλιστα για ένα πρόγραμμα που μπορεί να φέρει κέρδος στην Καβάλα.

Μιλάμε μάλιστα για μια σειρά από έργα τα οποία έχουν επιλεχθεί ως προτάσεις βέβαια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να παρουσιασθούν σε ειδικό σεμινάριο που θα γίνει τον Ιούνιο. Συνεπώς καλύτερα να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση