Επαφές του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα για τη λειτουργία του ΕΠΑΛ

Με το υπουργείο Παιδείας είχε επαφές στην Αθήνα ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για τη λειτουργία του παραρτήματος ΕΠΑΛ στο νησί και με την προοπτική να λειτουργήσει ως αυτόνομο.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «την Τρίτη είχα μα συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας με τον υφυπουργό τον κ. Μπαξεβανάκη για να συζητήσουμε τα περαιτέρω του ΕΠΑΛ στην Καλλιράχη, προκειμένου να προχωρήσουμε το κτηριολογικό πρόγραμμα για να γίνουν κι άλλες αίθουσες. Μάλιστα συζητήσαμε το ενδεχόμενο το παράρτημα να γίνει σχολική μονάδα ανεξάρτητη. Μιλήσαμε βέβαια και για άλλα θέματα που αφορούν το νησί, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια παιδεία, όπως την αύξηση της μοριοδότησης στους δασκάλους και τους καθηγητές που θα έρθουν να διδάξουν εκεί, αλλά και στο να γίνει η Θάσος μια ξεχωριστή Περιφέρεια στις μεταθέσεις. Δηλαδή σήμερα κάποιος που παίρνει μετάθεση για την Καβάλα μέσα εκεί συμπεριλαμβάνεται και η Θάσος. Από δω και πέρα να είναι η Θάσος ξεχωριστή περιοχή μεταθέσεων για να μην έχουμε τα φαινόμενα αρχές του έτους να είναι όλα τα σχολεία τακτοποιημένα από διδάσκοντες και μετά τον πρώτο μήνα να αρχίζουν οι διαρροές. Ήταν σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση, είδα ότι το υπουργείο έχει και τη διάθεση και τον τρόπο να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για το νησί και τη νεολαία του».

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αναφορικά με το ταξίδι του στη Γερμανία ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «για Γερμανία φεύγουμε την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα). Εκεί είναι ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση, όπου θα παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές. Μέσα σε αυτές είναι και ο Δήμος Θάσου όπου θα παρουσιάσω τα πεδία όπου υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία. Βέβαια στοχεύουμε και σε αυτό που είχαμε πει τη συνεργασία των δύο γεωπονικών σχολών του Αριστοτελείου και του Ρότεμπουργκ και το να γίνει η Θάσος ένα  θερινό σχολείο για τους φοιτητές γεωπονίας αυτών των σχολών. Θα είμαστε στην ευρύτερη περιοχή της Νυρεμβέργης. Έχει θεματικές ενότητες που είναι τουρισμός, περιβάλλον, κοινωνία. Υπάρχουν workshop πολύ ενδιαφέροντα που έχουν να κάνουν με την πράσινη ενέργεια, με τον τουρισμό, με την κοινωνική ένταξη, με τη συνεργασία των δήμων της Ευρώπης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *