Επαφές  εργαζομένων της ΒΦΛ με το Υπουργείο Εργασίας και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες  στις 11 το πρωί  στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και το μισθολογικό τους. Συγκεκριμένα  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία  κ. Βογιατζίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες Ελλάδος  κ. Μάκης Θεοχάρης  συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη στον οποίο κατέθεσαν τα αιτήματα τους.  Τα βασικότερα  είναι να άρει τις απολύσεις των εργαζομένων η εταιρεία και να προβεί σε υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου. Παράλληλα ζητούν από την διοίκηση της Βιομηχανίας να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση από κοινού και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννη, το κλίμα που συνάντησαν στο υπουργείο ήταν και πάλι πολύ θετικό.

Την αποστολή της Καβάλας συνόδευαν η δικηγόρος της Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου και η δικηγόρος των Αθηνών κ. Χρυσάνθη Υφαντή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα  στο Υπουργείο Εργασίας θα υπάρξει συνάντηση των στελεχών του υπουργείου στις 2 μ.μ. με τους εκπροσώπους της Βιομηχανίας έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και το Υπουργείο έχοντας μία συνολική εικόνα να προβεί στις δέουσες ενέργειες. .

Επίσης χθες  στις 3.15 το απόγευμα  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Βογιατζίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Χημικές Εταιρίες κ. Μάκης Θεοχάρης  συναντήθηκαν με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, δεδομένου ότι πρόθεση των εργαζομένων είναι το θέμα να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο και να δοθεί και πολιτική λύση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Στην συνάντηση με τον κ. Φλαμπουράρη παρέστησαν επίσης και οι βουλευτές Καβάλας  κ.κ. Μορφίδης και Παπαφιλίππου , όπου ο υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, αυτά που τέθηκαν και στον Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας.. Επίσης ο  πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βογιατζίδης εξήγησε στον κ. Φλαμπουράρη ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, δεδομένου  ότι έχουν καταπατηθεί όλα τα νομικά ερείσματα και επικρατεί μεγάλη  ένταση καθώς διαδραματίζεται  και ένα παιχνίδι εις βάρος των εργαζομένων,  καθώς  με την πολιτική της εταιρίας έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Αυτό που τονίστηκε στον υπουργό είναι η ανάγκη να ασκήσει πιέσεις  ώστε να δοθεί μία λύση ενώ από πλευράς του δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς την υπόθεση τους και θα παρέμβει όπου μπορεί, όπως φυσικά και στο υπουργείο Εργασίας ώστε να δοθεί μία πολιτική λύση.  Άλλωστε όπως εξηγήθηκε στον υπουργό οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά δίνουν μία μάχη με τον χρόνο και αν χρειαστεί θα φτάσουν μέχρι και τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

ΣΤΟ ΣΕΠΕ

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Γιάννη Σούκο,  από τον οποίο ζήτησε να μεσολαβήσει και γενικότερα του επέστησε την ανάγκη το ΣΕΠΕ να γίνει πιο αποτελεσματικό και παρεμβατικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση