Επαφές για τα θέματα των αμβικούχων είχε στην Αθήνα ο βουλευτής, Γιάννης Πασχαλίδης

Επαφές για τα θέματα των αμβικούχων είχε στην Αθήνα ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης με τον Γενικό Γραμματέα Τελωνείων. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν προτάσεις ώστε να λυθούν τα θέματα φορολογίας των.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τους αμβικούχους. Το τσίπουρο και η τσικουδιά στην Κρήτη είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που ασχολούνται πάρα πολύ και οι αγρότες μας, που πολλές φορές έχουν πρόβλημα με την πώληση των σταφυλιών και παράγουν το ούζο που είναι ένα βοηθητικό εισόδημα. Υπάρχει μια διαμάχη με τους ποτοποιούς και δημιουργείται τα τελευταία χρόνια αυτό το πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να μην είναι παραπονούμενοι ούτε οι ποτοποιοί ούτε οι αμβικούχοι. Εκτός από αυτούς που έχουν τα καζάνια, υπάρχουν και οι αγρότες που πηγαίνουν και παράγουν τσίπουρο, Υπήρξε ένα θέμα φορολογίας. Ο σύλλογος των αμβικούχων είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένος με πολύ καλές προτάσεις. Έγιναν δύο συναντήσεις στην Αθήνα, με το γενικό γραμματέα τελωνείου, και με τον υφυπουργό για θέματα φορολογίας τον κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο. Κατατέθηκαν προτάσεις, πώς θα αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Πιστεύω ότι μέχρι 20 Αυγούστου θα έχουν τακτοποιηθεί όλα τα θέματα και τα θέματα φορολογίας. Και φυσικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την χρονιά. Πιστεύω ότι όλα τα πάνε καλά. Το τσίπουρο είναι ένα παραδοσιακό προϊόν το οποίο το θέλουμε όλοι μας. Το ίδιο ισχύει και για την κρητική τσικουδιά».

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτήν την εβδομάδα έχουμε κατάθεση τριών νομοσχεδίων. Ένα για το κράτος, ένα για τη φορολογία, ένα για τη βία, αυτά τα προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Υπάρχει από πλευράς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μία αντιμετώπιση όλα τα θέματα που είναι στην επικαιρότητα, να ψηφιστούν νομοσχέδια για να πάμε καλύτερα και να ξεφύγουμε από όλα όσα μας συμβαίνουν. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *