Επανασχεδιασμό της λειτουργίας των διοδίων στον Άγιο Ανδρέα ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης

 

 

 

 

Σοβαρό χαρακτήρισε το πρόβλημα που έχει προκληθεί στα παράπλευρα διόδια στον Άγιο Ανδρέα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης. Λόγω της μίας θύρας σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων και ελλοχεύει κίνδυνος για κάποιο ατύχημα τροχαίο. Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει με την Εγνατία Οδό ΑΕ για να διευθετηθεί το θέμα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «εδώ και δύο βδομάδες που λειτουργούν τα διόδια στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα, έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα και στους οδηγούς και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα όπου έχουμε την επιστροφή των λουομένων από τις δυτικές παραλίες του νομού Καβάλας. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουμε ένα μεγάλο μποτιλιάρισμα που μπορεί να φτάνει μέχρι και 3-4 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας. Κι αυτό διότι υπάρχει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας και ένα ταμείο. Τα οχήματα που επιστρέφουν είναι πάρα πολλά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν από ένα ταμείο.

Αυτό δημιουργεί προβλήματα και σε θέματα απρόοπτα, αν ω μη γέννητω γίνει κάποιο ατύχημα και πρέπει ένα περιπολικό ή όχημα του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τραυματίες, δεν θα μπορέσει αν περάσει από εκείνο το σημείο λόγω της ουράς. Αλλά και σε περίπτωση πυρκαγιάς και τα πυροσβεστικά οχήματα θα εγκλωβιστούν. Η καθυστέρηση φτάνει τα 20-25 λεπτά, κάτω από δύσκολες θερμοκρασίες και είναι λογικό να αντιδρά ο κόσμος»

ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό και τη Δευτέρα επικοινώνησα με την Εγνατία Οδό. Προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα αν και νομίζω ότι έτσι όπως είναι η όλη κατάσταση, η μορφολογία του εδάφους και η μορφολογία των πλευρικών διοδίων είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τους είπα ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός της λειτουργίας των διοδίων για να μην θρηνήσουμε θύματα στην περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια.

Ιδίως τα Σαββατοκύριακα που υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες με αύξηση του τουρισμού, θα μπορούσαν να μην λειτουργούν. Η περιοχή μας δέχεται μεγάλο κύμα οδικού τουρισμού με πολλούς Βούλγαρους, Ρουμάνους, Μολδαβούς, Ουκρανούς και είναι λογικό να δημιουργούνται αυτές οι ουρές. Πιστεύω ότι θα υπάρξει επανασχεδιασμός της λειτουργίας των διοδίων διότι οι συνθήκες λειτουργίας τους δεν αρμόζουν σε ευνομούμενη πολιτεία όπως η χώρα μας και η περιοχή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση