Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων στην πρωτοβάθμια στην Καβάλα

Επανέρχεται σε λειτουργία σήμερα το 2ο Νηπιαγωγείο Θάσου και τα 5 τμήματα στο 24ο Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη τα πάντα έχουν γίνει στα σχολεία, όπως π.χ. οι απολυμάνσεις.

Όπως  εξήγησε “Σήμερα Τρίτη επανέρχεται σε λειτουργία το πρωινό τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Θάσου ενώ επανέρχονται και τα τμήματα στο 24ο Δ.Σ. Καβάλας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους Δήμους προκαταβολικά, έγιναν δηλαδή οι απολυμάνσεις από την αρχή. Όλα είναι έτοιμα και οι μαθητές είναι έτοιμοι να γυρίσουν στις τάξεις τους.

Έχει περάσει το 14ημερο το οποίο προβλέπονταν έτσι και αλλιώς για την καραντίνα, οπότε με ασφάλεια και υγιείς μπορούν να επιστρέψουν σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα Τρίτη βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας θα έχουμε τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και η σημερινή μέρα θα είναι ημέρα εορτής όπως άλλωστε γινόταν κάθε φορά.

Όμως λόγω πανδημίας κάθε τμήμα θα κάνει τη γιορτή για την Εθνική μας Επέτειο ξεχωριστά μέσα στην τάξη του, παίρνοντας όλες βέβαια τις προφυλάξεις που προβλέπονται.

Τουλάχιστον η γιορτή θα διαρκέσει δύο ώρες και έπειτα οι μαθητές θα αποχωρήσουν. Οι διευθυντές των σχολείων βέβαια θα φροντίσουν για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών αφού πρώτα ειδοποιήσουν για την ώρα λήξης των μαθημάτων.

Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει. Οι μαθητές θα πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο τμήμα τους και μετά θα αποχωρήσουν μαζί με τους άλλους μαθητές».

ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΥ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό και αγωνιούμε ώστε να μην υπάρξει ανάμειξη των μαθητών. Για αυτό και η γιορτή θα γίνει σε κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Όσο για την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών έχει γίνει ήδη και μέσα στις εκδηλώσεις θα είναι και η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή προς τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες. Θα γίνει παρουσία εκπροσώπων των μαθητών και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.  Η επιλογή εξάλλου έχει γίνει με βάση τον σύλλογο διδασκόντων που έλαβε υπόψιν τη βαθμολογία των μαθητών κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, για την πέμπτη τάξη δηλαδή και τους βαθμούς και οι καλύτεροι μαθητές ορίσθηκαν ως σημαιοφόρος και παραστάτες”

Ο ίδιος εξάλλου έκανε γνωστό ότι δεν είχαμε κανένα άλλο κρούσμα. “Ελπίζουμε να μην έχουμε κάτι” σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast