Επανέρχεται το θέμα ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου

Με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε επαφές ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης για το θέμα του προσαγωγού δυτικής διώρυγας  Νέστου για την ύδρευση των χωραφιών των αγροτών. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την ανακατασκευή του αγωγού.

Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι «υπήρχε ένα πρόβλημα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τους είχαν υποσχεθεί στο Νέστο για το πρόγραμμα ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού, της διώρυγας του Νέστου. Είναι ένα έργο το οποίο έχει κατασκευαστεί γύρω στο 1960 και φέρνει το νερό. Έχει γεράσει πλέον η κατασκευή και πρέπει να γίνει ανακατασκευή. Είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει με 11,5 εκ ευρώ, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών που κατάγεται από την Ξάνθη τους το είχε υποσχεθεί. Είδα ότι μόνο το υποσχέθηκε, είχε γραφεί στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών για να γίνει το έργο και να μπει σε κάποιο ΕΣΠΑ. Τελικά δεν μπόρεσε να μπει. Τους είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει εξ ιδίων πόρων, αλλά δεν ήταν στη λίστα για τα έργα.

Προσπαθήσαμε κι εγώ και οι άλλοι συνάδελφοι να βοηθήσουμε πηγαίνοντας από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πείσαμε τον υπουργό να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βορίδη. Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα προωθηθεί εκ νέου το έργο στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε να γίνει διότι το έχουμε πάρα πολύ ανάγκη. Πρόκειται για το πρόγραμμα ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου. Είναι αυτό που φέρνει νερό από το Νέστο. Φέρνει μεγάλες ποσότητες νερού για να μπορέσουν οι αγρότες να ποτίζουν. Ήταν γερασμένο. Γινόταν δύο ΤΟΕΒ εκεί, προσπαθούσαν να βοηθήσουν κάθε τόσο με μπαλώματα. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Είναι ένα έργο μεγάλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast