Επί ημερών της διοίκησης του δρομολογήθηκε η χορηγία του vidaga σύμφωνα με τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Αναστάσιο Καρασαββόγλου

Κανονικά εκτελούνται οι χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα. Μάλιστα και το φάρμακο vidaga διατίθεται στους ασθενείς με παρέμβαση και 2 βουλευτών. Ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου δήλωσε μέχρι πρότινος η θεραπεία με αυτό το φάρμακο δεν ήταν  απαραίτητο και όταν προέκυψε η ανάγκη ο κ. Καρασαββόγλου το  ζήτησε από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια που ανταποκρίθηκε.

Όπως τόνισε αρχικά «Υπέπεσαν στην αντίληψη μου δύο ανακοινώσεις των δύο βουλευτών του Ν. Καβάλας οι οποίες αναφέρονται σε ένα ζήτημα της δική μας θητείας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας και δράττομαι της ευκαιρίας να εξηγήσω στον κόσμο κάποια πράγματα.

Είναι ένα φάρμακο το οποίο μέχρι πρόσφατα δεν χορηγούνταν  από το Νοσοκομείο Καβάλας γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε ανάγκη. Δεν υπήρχε δηλαδή ασθενής ο οποίος απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για να κάνει την θεραπεία του με το φάρμακο αυτό.

Όταν λοιπόν αυτό πραγματοποιήθηκε, όταν είχαμε δηλαδή έγγραφη αναφορά ενός πολίτη με την οποία αναδεικνύονταν αυτή η ανάγκη – και μάλιστα αυτό έγινε το Δεκέμβριο – εμείς αυτό που κάναμε ήταν να μιλήσουμε με την Υγειονομική Περιφέρεια γιατί και σε αυτήν είχε κοινοποιηθεί το σχετικό έγγραφο του πολίτη, μιλήσαμε με τον κ. Τσαλικάκη και φυσικά μιλήσαμε με τους γιατρούς στο αιματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου διότι αιματολογική είναι η εξέταση αυτή και μιλήσαμε για να δούμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε, τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου οι θεραπείες αυτές να γίνονται στο Νοσοκομείο Καβάλας και όχι στην Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη ή οπουδήποτε αλλού».

ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ

 Και πρόσθεσε ότι «Σε συνεννόηση με τον κ. Τσαλικάκη είπαμε να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία ενώ οι γιατροί μας είπαν ότι ίσως να χρειασθεί ένας επιπλέον αιματολόγος επικουρικός και τελικά είπαμε να το ξεκινήσουμε,

Αυτό που κάναμε είναι ότι δρομολογήσαμε τις διαδικασίες προκειμένου αυτό να διατεθεί στους πολίτες».

Ο ίδιος δήλωσε τα παραπάνω μια και όπως εκτιμά «από τις ανακοινώσεις προκύπτει ότι οι δύο κύριοι Βουλευτές, ανέλαβαν πρωτοβουλίες προκειμένου να υλοποιηθεί η χορήγηση από το Νοσοκομείο.

Αυτό που θέλω να πω επομένως στους πολίτες, είναι ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν από τον Δεκέμβρη. Στο Νοσοκομείο Καβάλας από τότε είχαν δρομολογηθεί οι σχετικές εξελίξεις.

Έτσι για την αποκατάσταση της αλήθειας. Όταν διατυπώθηκε η ανάγκη από πολίτες για το εν λόγω φάρμακο, εμείς συνεννοηθήκαμε με την Υγειονομική Περιφέρεια και πράγματι δρομολογήσαμε τις εξελίξεις και τις διαδικασίες για να μπορούν οι θεραπείες να γίνουν στο Νοσοκομείο. Εμείς από τον Δεκέμβριο ξεκινήσαμε τις όλες διαδικασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *