Επίσκεψη χθες στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλο από τους Καβαλιώτες της Θεσσαλονίκης

Όπως  ήταν προγραμματισμένο,  τον Αντιεπεριφερειάρχη Καβάλας  κ.  Μαρκόπουλο επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ». Τον ενημέρωσε για την επιτυχή παρουσία του στην Νέα Υόρκη με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας  για τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας, καθώς και για τις προσπάθειες που κάνει ο σύλλογος για την τακτοποίηση των σπουδαστών της Καβάλας σε εστίες, αλλά και την πρωτιά που έχει η πόλη μας στην εισαγωγή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ» στηρίζει την σπουδάζουσα νεολαία

ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

Προσπάθειες του προεδρείου και των μελών του συλλόγου να βοηθήσει τους καβαλιώτες φοιτητές στην εύρεση στέγης στην συμπρωτεύουσα.

Χθες το πρωί  ο πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, οι «ΦΙΛΙΠΠΟΙ» επισκέφθηκε τον Αντπεριφερειάρχη κ .Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ο κ Μαρκόπουλος με τον στενό συνεργάτη της Καβάλας στην Θεσσαλονίκη όπως είπε, τον κ Δημήτρη Παπαχριστόπουλο, ένας άνθρωπος που έχει συνεργασία με τον ιδιαίτερο τόπο του σε θέματα που αφορούν την ίδια την Καβάλα και τον εθελοντισμό , την εθελοντική διάθεση προσφοράς αλλά και την προβολή της πόλης μας στην συμπρωτεύουσα. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον ίδιο και όλα τα μέλη του συλλόγου μέσω του κ  Παπαχριστόπουλου γιατί έχουν πάντα την καλύτερη διάθεση για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Ο σύλλογος καβαλιωτών Θεσσαλονίκης, φέτος εκπροσώπησε την Καβάλα και την περιοχή μας στις εορταστικές εκδηλώσεις  της 25Ης Μαρτίου της Νέας Υόρκης, μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων.

ΙΔΙΑΤΑΙΡΗ ΧΑΡΑ…

Ο κ Παπαχριστόπουλος, είπε απευθυνόμενος στον κ. Μαρκόπουλο και όλους τους συμπολίτες του, πως όταν έρχεται ο σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ» στην Καβάλα, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αφού μεταφέρει τις ευχές όλων των καβαλιωτών που μένουν και δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη. Ο Σύλλογος κάνει πολλές προσπάθειες ώστε να επανασυνδεθεί με την κοινωνία της Καβάλας . Στέκεται σε αρωγός σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση και επικοινωνία. Παρέδωσε δε με τις ευχαριστίες του στον κ Αντιπερεφερειάρχη ένα αναμνηστικό δώρο από το πρόσφατο ταξίδι του συλλόγου στην Ν Υόρκη.  Η παρουσία των καβαλιωτών στην Ν.Υ και ειδικά το Λύκειο Ελληνίδων, έκλεψαν την παράσταση και τις εντυπώσεις από την χορευτική του παρουσία. Ήμασταν ιδιαίτερα ευτυχείς που βρεθήκαμε εκεί και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θέλουμε να ξανακάνουμε αυτό  το ταξίδι είπε ο πρόεδρος.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ………..

«Αυτό είναι μια πρόκληση», του απάντησε ο κ . Μαρκόπουλος, προσθέτοντας ότι   «την επόμενη 4η φορά που θα πάω στην Αμερική να πάω και στην Νέα Υόρκη , αφού μέχρι τώρα δεν την έχω επισκεφθεί.

Ο Σύλλογος, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος, αριθμεί 272 εγγεγραμμένα μέλη και γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τον σύλλογό μας πιο πολύ απ όσο τον είχε γνωρίσει στο παρελθόν. Έχουμε τώρα και τμήμα νεολαίας που δραστηριοποιείται για πρώτη φορά. Φέτος σκεφτήκαμε να προσεγγίσουμε  τους νέους καβαλιώτες φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση στην εύρεση της φοιτητικής στέγης των σπουδαστών για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Είναι ένα θέμα που το επεξεργαζόμαστε. Βρισκόμαστε σε κάποιες συνομιλίες ,  αλλά είναι ένα δύσκολο ζήτημα, αφού η στέγη στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της συμπρωτεύουσας είναι περιορισμένη. Να σημειώσουμε δε, πως έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από καβαλιωτάκια που σπουδάζουν εκεί. Συγκεκριμένα σπουδάζουν τουλάχιστον 130 παιδιά κάθε έτος .Και μάλιστα αυξάνονται κάθε χρόνο. Όλα αυτά τα στοιχεία τα επεξεργάζεται ο σύλλογός μας και ευχόμαστε να ξεπερνιέται κάθε χρόνο ο μέσος όρος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση